Sexul dupa nastere

Venirea pe lume a unui copil, de cele mai multe ori, dezbina cuplul, mai mult decat il uneste.

Nimic nu mai e ca inainte. Intimitate 0, chef lipsa, timp mai deloc.

Ce e de făcut?

  Pentru multe mămici, sexul dupa nastere e un subiect sensibil.

Indiferent de metoda prin care au nascut, revenirea la viata sexuală dinainte a devenit foarte greu de realizat, daca nu imposibil.

Unii zic ca sotul trebuie tratat ca pe frățiorul mai mare care nu trebuie neglijat doar pentru ca s-a nascut copilul. Dar asta cred ca ar însemna sa se faca doar ca sa nu se supere si nu din placere.

Alții spun ca viata sexuală nu va mai fi niciodata ca atunci cand nu exista copilul, iar alții ca se poate doar cu multa înțelegere si rabdare din partea soțului.

Cand vii acasa de la spital, toti așteaptă recuperarea lehuzei. Si fizic se recuperează fie ca dureaza mai mult sau mai putin. Psihic însă nu sta prea bine.

E copleșită de multimea grijilor care vin odata cu bebelușul.

Eu tin minte ca noaptea cand dormea mai liniștit, ma uitam in pătuț sa vad daca mai respira. Asa eram de panicata. Voiam sa nu greșesc cu nimic, sa fac totul perfect.

Intre timp mi-am mai revenit.😂

Si se trezeste dintr o data ca nici corpul nu-i mai aparține. Sânii sunt ai bebelusului pentru hrana, brațele sunt tot pentru el căci e mic si neputincios.

Si sa nu uitam de oboseala. Seara mamicile pică frânte, abia așteptând sa adoarmă sa-si adune puterile pentru o noua zi. Deci, clar, nu-i mai arde de nimic.

Tăticul nu stie nimic din toate astea pentru ca nu le trăiește. El rămâne cu necesitățile lui si așteaptă o perioada ca soția sa redevină iubitoare si calda ca la inceput.

Sexul trebuie sa fie prezent chiar si fara placere la inceput, deoarece libidoul scade drastic si e de așteptat ca femeia sa nu mai vrea din cauza schimbărilor hormonale.

Pofta vine mâncând.

Incet, incet ajungem sa ne redescoperim si sa ne gândim  cu multa placere la momentele intime.

Depășirea prăpastiei dintre soț si soție se poate face cu multa multa comunicare. Nu trebuie sa ne lasam duși de ideea ca el trebuie sa presupună ce vrem. Nu. Trebuie sa-i spunem clar.

Poate dura multi ani revenirea la vechile obiceiuri. Si in unele cazuri cand crezi ca ai trecut hopul, va gândiți ca ar fi vremea sa mai faceti un copil.

Si atunci o luați de la capăt.😂

2 gânduri despre &8222;Sexul dupa nastere&8221;

  1. Diferă foarte mult de la cuplu la cuplu. Eu am născut prin cezariană de două ori, am avut o recuperare uşoară, iar reluarea vieţii sexuale după naştere a fost un lucru normal, firesc, încet. Poate sunt un caz fericit, dar aşa a fost la mine! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s