La multi ani, bravi pompieri!

  

„Pompierul este acela care pleacă dimineata fara să știe când sau dacă se va mai întoarce.

De multe ori pășește dincolo de limite pentru a înfrunta pericolul sau cel putin o provocare majora. Este cel chemat la datorie pe canicula, ger sau furtuna, in caz de accident grav, inundații sau incendiu. Ca pompier faci orice e nevoie sa te adaptezi situației. Dar a fi pompier nu e cel mai greu lucru.

A fi soție de pompier si a trai cu frica permanenta pentru cel de langa tine, este infinit mai greu.

Toti copiii ii îndrăgesc si se vor pompieri atinci cand se vor face mari.

Multi oameni au impresia ca pot ajunge la intervenții in cateva secunde. Dar nimeni nu pune problema traficului, a condițiilor meteo sau a distantei. Chiar daca ajung in 2-3 minute, tot sunt întrebați de ce ajung asa greu.

Pompierul e un paradox. E muncitorul care înlătura molozul pentru a ajunge la foc; e chimistul de la o scurgere de materiale toxice; e medicul de la un accident grav; e consilierul de dupa incendiu sau deces; e profesorul care tine un curs la scoala despre pericolele incendiilor si ale cutremurelor; e mecanicul care pune la punct masina de intervenție; e filosoful focului si glumețul echipei; e instructorul cadeților, cel care tine echipa unita si e fratele celorlalți pompieri.

Dupa ore de lupta cu flăcările si caldura, primul lucru care il poate răcori, sunt cuvintele: ” totul e sub control „. Ei sunt primii care ajung si ultimii care pleacă. Sunt cei care întodeauna vor scoate oamenii din cele mai rele sau ridicole situații.

Se pregătește pentru situații grave, ani la rand pentru ca stie ca intr-o zi tot ce stie va fi esențial.

Pompierul greșește o singura data. Prima eroare este de obicei si ultima. Viata lor e un zig-zag intre prea mult zgomot si prea multa liniste.

Se duce de fiecare data sa lupte cu focul desi stie ca ar putea fi ultima.

V-ati intrebat vreodată de ce aleg ei pericolul, cu toate ca oamenii, mental, se nasc programați sa evite pericolul? Pentru ca le pasa. ” ❤️

Acest text nu imi aparține si nu cunosc sursa. L-am primit intr-un mesaj si am decis publicarea lui la aniversarea Zilei Pompierilor.

La multi ani, tuturor pompierilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s