Iubirea nu e despre căsătorie 


De fiecare data cand vad fete tinere si frumoase, disperate sa se mărite, ma întristez foarte tare.
Apoi daca s-au măritat, sa faca repede si copil.

Daca fac asta doar ca sa fie in rândul lumii, sau fiindca mai multe de teapa lor s-au măritat, o fac degeaba. Mai bine sa stea asa.

Mai mult ca sigur, vor sfarsi divorțate sau intr-o căsnicie seaca si trista in care nici unul nu mai are curajul s-o încheie sau chiar fiecare cu altcineva mintindu-se ca sunt inca impreuna.

Pentru ca iubirea nu inseamna semnarea certificatului de căsătorie. Si nici o nunta zgomotoasă cu nuntași aduși de ” ai bătrâni” pe care nici macar nu-i cunosti.

Nu inseamna nici fala si nici mândrie.

Iubirea nu inseamna sa fii femeia de casa care calcă , gateste, spală, si are grija de barbat mai bine ca mama-sa.

Iubirea nu inseamna sa faci un copil ca asa isi doreste el si nici dintr-un moft oarecare d-al tau crezând ca asa e la moda.

Nu-l faci cu gândul ca o sa-l gătești cu nu stiu ce hainute, si ca o sa-l înveți fotbal, sau sa fie cocheta, sa-i cumperi poșete.

Pana sa ajungi acolo, ai multe de tras si cand va veni vremea nu vei mai avea chef de d-astea.

Căsătoria nu garantează nimic. Nici iubire, nici respect, nici liniste in casa si nici bunăstare.

E doar un act care uneori face mai mult rau decat bine.

Iubirea inseamna sacrificiu si reciprocitate. 

Iubirea inseamna respect, rabdare si acceptare.

Inseamna sa accepți faptul ca celălalt nu va fi toata viata ca la 20 de ani. El se va schimba si totuși va rămâne la fel.

Trebuie doar sa gasesti alte si alte motive de a-l iubi in continuare. Si ca sa le gasesti nici macar nu trebuie sa le cauti.

Daca inainte de căsătorie te deranjează ceva la celălalt, nu te gândi niciodata ca se va schimba dupa căsătorie pentru n-o va face si nu încerca nici tu sa-l schimbi. Doar nu vrei sa-ti petreci restul vietii langa o marioneta.

Ia-l asa sau nu-l mai lua deloc.

Nu crede in ” poate „, încrede-te insa in ce exista si nu in ce vrei sa se transforme.

Iubirea adevarata se cunoaște in timp si are nevoie de timp.

Sa rezisti tentațiilor, pornirilor, greutăților, sa treceti impreuna prin ele si sa nu va clintească nimic încrederea si dragostea unul in celălalt. Asta inseamna iubire.

4 gânduri despre &8222;Iubirea nu e despre căsătorie &8221;

  1. Adevarat,exact asa am patit si eu .Am trait cu actualul sot in armonia concubinajului 20 de ani.Dupa care acum 4 ani am scos acel act care parca ar fi avut rolul de a scoate la iveala exact ceea de ce ma feream mai tare. S-a schimbat aproape radical ,acum considera { sau cel putin asa vrea el } ca as fi un fel de proprietate a lui.Ciudat cum ceva ce se vrea a fi o confirmare a iubirii se transforma fix in cu totul altceva.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Buna Anna, consider ca ai dreptate in tot ceea ce spui despre iubire, si apreciez modalitatea frumoasa prin care ai exprimat adevarurile despre dragoste. Nu consider insa ca actul casatoriei in sine schimba lucrurile. O bucata de hartie nici nu ajuta nici nu strica. Daca lucrurile „s-au stricat” odata cu semnarea actului, atunci cred ca e o simpla coincidenta. Poate ca acolo, in acea relatie lucrurile n-au stat prea bine niciodata.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu