Sănătatea emoțională a copiilor noștri depinde numai de noi

 

 
 Comportamentul nostru in preajma copiilor este extrem de important in creșterea si dezvoltarea lor de mai târziu ca si adulti.

Un copil care aude des certuri, cuvinte urate sau comportamente neadecvate va imita întodeauna, nu involuntar, ci pentru ca părinții lui sunt un exemplu pentru el.

De câte ori n-am întâlnit in parcuri, la grădinița sau la spațiile de joaca, copii care vorbesc urat, copii violenti sau copii care nu vor da fie receptivi la mesajul parinților.

De cele mai multe ori ii judecam fără sa ne dam seama ca de fapt, ei sunt cei abuzați, de ceea ce se întâmpla acasă.

Violenta, răutățile sau cuvintele urate sunt refulări ale unor reguli mult prea aspre stabilite de părinți, pot fi moduri de a atrage atenția la o nevoie de a lui sau pur si simplu imita ceea ce se întâmpla acasă.

Părinții echilibrati in viața de familie, si nu numai, vor creste întotdeauna copii sănătoși emoțional si comportamental, dacă pot sa zic așa.

Iubirea continua si necondiționată va da naștere unor manifestări  tolerante si pozitive. Chiar dacă refuza sa mănânce sau se îmbrace mai repede, copilul trebuie sa știe in continuare ca iubirea noastră pentru el n-a scăzut in intensitate.

Repetarea acestui lucru cât si încurajarea continua, il va face sa aibă mai multă încredere in el si sa devină mai independent.

Sa nu credeți ca e prea mic sa înțeleagă atunci când între părinți exista conflicte ( chiar si nerostite )sau când in casa e o atmosfera apăsătoare. El simte tot ce se întâmpla uneori chiar si mai bine decât adultii.

Ei trebuie îndepărtați imediat de situații conflictuale, puși in medii liniștite pentru ca doar așa vor fi deveni si ei la rândul lor, indivizi liniștiti si echilibrati.

 

    

Un gând despre &8222;Sănătatea emoțională a copiilor noștri depinde numai de noi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s