5 motive sa faci doi copii

 Edit   
Am zis sa va împărtășesc si vouă astăzi câteva avantaje reale pe care le-am observat de cand a apărut cel de-al doilea copil.

1. Nu e nevoie sa l întâlnești cu prietenii tot timpul căci are unul chiar lângă el.

2. Daca e frig afara si urat si nu poți ieși in parc, fii sigura ca vor găsi ei o cale de a se nu se plictisi. 

3. Realizezi ca esti capabilă sa iubești doua persoane la fel, deși cand s-a născut primul puteai jura ca nu vei putea iubi alt copil la fel.

4. Simți un sentiment de reușită si împlinire atunci cand se ajuta unul pe altul sau cand pleacă impreuna Ținându se de mâna.

5. Nu-i nevoie sa stai după ei tot timpul, se înveselesc unul pe celălalt, vorbesc, construiesc sau dărâma impreuna.

Asta cand nu se împing, cand nu-si smulg jucăriile ( ca o vor amândoi in același timp fix pe aceeași ), cand nu se cearta sau cand nu plâng din te miri ce motive.

Pentru ca trebuie sa va așteptați si la d-astea. 

 Pe de alta parte, sunt si unele dificultăți care se ivesc atunci cand hotărăști sa mai vina un membru alături de voi.

1. In primul rând, financiar, caci chiar daca vei mai folosi jucăriile sau hainele celui mai mare, creșterea unui copil, impune anumite cheltuieli( scutece, lapte praf, medicamente)

2. O locuința mai spațioasă sau cu mai multe camere. Mai ales ca mai nou, copiii vor sa aibă fiecare spațiul lui.

3. Sa te bazezi pe ajutorul cuiva neaparat. Daca nu al soțului, mama, bunica sau cineva in care sa ai încredere. Vor apărea situații in care, cel puțin unul din ei va trebui sa rămână in grija cuiva.

4. Sa te înarmezi cu nervi de oțel, rabdare infinita si mult calm. E de ajuns doar unul sa-ti pună la încercare limitele, gândește-te cum ar fi cu inca unul.

5. Sa fii pregătită ca relatia cu fratele mai mare sa aibă puțin de suferit, cel puțin in primele luni. Stim cu toții ca un Bebeluș are nevoie de toată atenția posibil. Eu am crescut intr-o familie mare si ma bucur enorm ca am avut cele mai strașnice prietene de joaca. Copilăria mea n-ar fi fost la fel daca nu aveam atâtea surori. Acum, ca suntem mari si avem la rândul nostru copii, am devenit prietene, confidente, sprijin si ajutor la nevoie.

 Sa-i oferi copilului tău frați si surori, înseamnă sa-i dăruiești ceva pentru o viața. Nimic nu e mai frumos pe lume decât liniștea oferită de gândul ca stii ca ai făcut posibil ca fiul sau fiica ta sa aibă alături in viața cel mai de nădejde prieten, la bine si la greu.

5 gânduri despre &8222;5 motive sa faci doi copii&8221;

  1. Of! Cand citesc despre asta mi se strange sufletul.Pentru ca stiu avantajele fratilor si surorilor.Pentru ca tu le descrii extraordinar.Si eu am crescut intr-o familie numeroasa.si acum mari ne strangem la mama si stam de vorba.Si ne ajutam unul pe celalalt.Si stiu ca fiica-mea o sa creasca singura.Din pacate nu are nici sora,nici frate,nici sanse sa aiba.Si nici in familia extinsa nu sunt copii.Noi suntem singurii care avem copil.Deci o sa creasca cam singurica.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s