Cum sa convingi copiii sa doarmă in camera lor?

  
In primul rând, vreau sa va spun ca eu sunt o fană a cosleeping-ului.
Adică, nu-mi imaginez un bebe de câteva luni dormind altfel decat la pieptul mamei si langa tăticul lui. Ar fi o cruzime pentru dezvoltarea lui emoțională de mai tarziu, ca acesta sa fie lipsit de grija parinților si mai ales a mamei, peste noapte.

Însă, la un moment dat, ca totul sa meargă bine, si ca parintii sa se descopere din nou ca si cuplu, iar relația sa redevină la normal, copilul trebuie sa aibă spațiul lui. Noi am hotărât, adică mai mult eu, ca vârsta de 2 ani e propice pentru dezvoltarea ideii de propriul spațiu.

Mai devreme de vârsta aceasta nu mi s-a părut potrivit, mai ales ca ei au fost alăptați si aveau nevoie de prezenta mea constant. Daca as fi acționat mai tarziu, probabil ca le-ar fi fost mai greu sa se dezobișnuiască de confortul deja creat in camera parinților.

Însă, abandonarea vieții de cuplu in pofida faptului ca împlinirea vieții voastre, se simte perfect cu mami si cu tati, ajunge la un moment dat sa fie cea care va distanțează, iar acest lucru, pe termen lung, duce la pierderea intimității dar si la pierderea identității voastre ca si cuplu.

La noi a fost destul de ușor. Am început sa amenajam camera impreuna cu el si sa-i nuanțăm cât mai delicat avantajele de a avea propria camera. Mai ales ca bebe 2 era pe drum. N-as fi putut rezista sa calmez in același timp, toată noaptea 2 copii nervoși, fiecare cu nevoile lui.

Mutarea s-a facut cât mami a fost la spital, iar cand m-am întors băiatul meu mare avea propria camera.

La bebe 2 la fel. Am discutat cu amândoi, cu mult timp inainte, faptul ca mami si cu tati o sa doarmă in camera lor, iar ei in camera copiilor. Cel mare a fost încântat sa se mute in patul de sus ( scara montata pentru accesul in pat poate fi destul de tentanta ), iar cel mic destul de fericit ca se poate foi in voie fara sa dea peste cineva. A fost de ajutor si faptul ca eu in perioada aceea am fost plecată.

Se mai trezesc si acum noaptea, mai ales cel mic, dar am baby monitorul pornit si aud imediat primele mișcări, asa ca, ma mobilizez repede si il duc înapoi in camera. Bea putina apa si adoarme imediat.

Cand sunt bolnavi, prefer sa ramân peste noapte in camera lor sa-i verific si sa ma asigur ca sunt bine. In rest, s-au obișnuit destul de repede, spre bucuria noastra.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s