Am fost la bal la Botești 


Pai, da, mi-a mai venit si mie rândul. Ca de cand așteptam…de prin clasa a IV-a de cand imi imaginam cum o sa fie cand o sa fiu si eu in horile învârtite nebunesc de vreun împătimit in ale dansului.S-a facut acum de Paste si a fost ca o gura de relaxare, de mișcare si de socializare. Chiar vreau sa salut inițiativa celor care au facut sa se întâmple acest lucru si-mi doresc sa le țină Dumnezeu obiceiul.

A avut loc in comuna Botești din județul Arges, putin mai sus de locurile in care am copilărit.

M-am bucurat enorm sa vad câți oameni s-au strâns si câta energie emanau din dansurile lor săvârșite cu atâta pasiune. Sârbe, hore, chindii, sârba lu’ 22… Toate s-au transformat in cel mai bun motiv de mișcare pentru a sfida excesele culinare de peste zi. Căminul cultural a devenit neîncăpător. Frumos decorat cu motive tradiționale, nu s-a mai turnat apa pe jos ca sa mai potolească praful ridicat de jocurile săltărețe, caci acum pardoseala era din parchet.

Am revăzut figuri cunoscute peste care, parca nu trecuseră atâția ani, am vazut tineri de 16-17 ani care se întreceau in dans la fel ca cei mult mai experimentați si asta m-a facut sa-mi dau seama ca inca mai exista speranța pentru tradiții.

Vreau ca acest eveniment sa nu rămână unul facut la Paste si Crăciun. 

Vreau sa aibă loc la fiecare sfârșit de săptămana pentru ca vreau sa vad mai des bucuria din ochii celor care au dansat duminica seara cu atâta plăcere. Asa ca, sper din tot sufletul, ca acest articol sa ajunga si la urechile organizatorilor si sa reia cat mai curând, frumusetea spectacolului din seara de Paste. 

Va las aici un filmuleț de 30 de secunde, sa ma credeți pe cuvânt!

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Am fost la bal la Botești &8221;

  1. Eu nu sunt din Comuna Boțești , dar mi-ar plăcea sa facă și primarul meu asa ceva .
    Se vor relua aceste baluri , care sunt unice în județ ca organizare și tradiție, cu o condiție sa rămână primar Gheorghe Stancu . O persoana care s-a zbătut mult și cu autoritățile centrale și cu consilierii care nu au dorit asa ceva sa funcționeze din nou . Singura Comuna care organizează Seara copiilor care se aseamănă foarte mult cu aceea zi speciala din sufletul nostru de acum 30-40 de ani înainte de colindat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s