Cea mai potrivită mașina pentru femei 

E cea care are schimbătorul ca in poza aceasta.

Cea mai potrivită mașina pentru femei, asa, anti-talent ca mine, vreau sa spun. Ca am auzit si de cele care conduc cu un deget.Care cand ridica capota nu se uita ca pe harta Argentinei. Stiu sa schimbe si roata, sunt un fel de bărbați-femei.

Nu e si cazul meu. Pentru mine, atunci cand eram nevoită sa conduc, intram in panica instantaneu. Condusul era sinonim cu sinuciderea.

Eu sunt o fire comoda, care prefera mai degrabă sa fie condusă decat sa se înjure la semafoare cu alții.

Dar cum calul de dar nu se cauta la dinti, iar un cadou e întotdeauna binevenit, iată-ma de câteva zile șoferița ( sper ca nu a groazei ).

In oraș, nu mai condusesem de mai bine de 7 ani. Talent nu, experiența nu, tragere de inima nu,  ce era sa ma fac?

Trecuseră doua zile de cand era a mea si începusem deja sa ma acomodez cu pedalele. Si intr-o dimineața, imi pun in minte sa plec cu ea. 

Parca-mi era necaz sa ma mai îmbulzesc cu lumea, sa mai plec de acasa cu noaptea-n cap ca pot ajunge la timp, iar mașina sa stea sa zacă in fata blocului.

Și-mi iau inima-n dinti, zic toate rugăciunile știute, pun centura, fac toate treburile de plecare si  p-aici ti-e drumul. 

Frumos, elegant, calm, chiar daca imi auzeam inima cum sta sa sara , mergeam eu asa liniștita si vad ca încep mașinile sa mi dea din faruri si chiar si semne. Ma gândeam ca o fi ceva in neregula cu mașina, vor sa-mi spună ceva.

Nu mai merg mult si vad in fata poliția. Care imi face semn sa opresc. Intru in panica, cum opresc? Unde opresc? Cobor? Care o fi procedura? Ce puteau sa mi ceara? Sa merg mai repede poate, ca aveam vreo 40/h.

Cat noroc sa ai, sa conduci singura pentru prima data in viața vreo 5 km si sa te oprească poliția?

Sa mai zic ca seara a trebuit sa iau si copiii de la gradi? Si sa le fac instructajul :” Mami nu stie sa conducă f bine, asa ca voi trebuie sa o ajutați si sa stați cuminți in scaunele voastre fara sa plângeți.” 

Sau ” Centurile nu vi le desfaceți niciodata pentru ca mami pune frâne bruște si o sa cadeți.”

Așadar, fac apel la bunăvoința voastră, pentru ca semn de începător nu mai pot pune, daca ma vedeți in trafic, va rog eu, aveți mila si lăsați ma sa trec, nu ma intimidați. Mai ales cei care conduc cu unghia, lasati-o si pe anti-talent sa ajungă la treaba ei. De cele mai multe ori e si cu copiii, asa ca măcar de dragul lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s