Cine trudește mai mult? Bărbatul la serviciu sau femeia acasa?


Cine trudește mai mult? Bărbatul la serviciu sau femeia acasa?O sa par ușor părtinitoare, însă in cele ce urmează imi voi expune opinia mea.

Femeia care alege sa rămână acasa e cel mai puternic bărbat. Ajunge sa se priceapă atat de bine la toate incat la un moment dat va prelua si sarcinile bărbătești.Pare ușor fantezist cand spun asta, dar sa stai acasa sa îngrijești casa si copiii e infinit mai greu decat sa mergi la serviciu. 

Femeile care aleg calea aceasta grea sunt demne de toată prețuirea familiei. Si din păcate nu prea o au. 

Obișnuiți sa o găsească mereu acolo, mestecând in vreo oala sau întinzând la rufe, ii enervează întrebările ei iscoditoare, parca. Tu vii obosit si ea te întâmpina zâmbind ceea ce uneori e ușor obositor pentru ca n-ai chef de ea. Isi asteapta familia acasa nerăbdătoare pentru ca pentru ea asta înseamnă tot ce iubeste cel mai mult pe lume. Existența ta ii da motive ei sa se trezească din pat, asa ca nu fii rau cu ea. Daca o sa-i povestești o sa te alegi cu cele mai bune sfaturi, iar bucuriile si tristețile vor fi întotdeauna altfel împărțite cu ea.

Ea nu muncește 8 ore, ca bărbatul care vine obosit si fara chef. Care dupa serviciu se aseaza in fata televizorului liniștit pentru ca munca lui a luat sfârșit. Serviciul ei nu se termina niciodata si cel mai minunat lucru din tot efortul depus este acela ca ea alege singura calea aceasta grea de urmat. Ea își continua treaba, de multe ori, chiar si  dupa ce au adormit toti ai casei.

Alege singura sa spele, sa gătească, sa nască si sa educe oameni chiar daca stie ca nu-i va fi deloc ușor.

Alege singura sa fie acolo oricând vei avea nevoie de sprijin si de un prieten.

Are port simplu, e modesta, curată, curajoasa si întotdeauna optimista. E langa tine, o găsești acasa cand intri si o strigi cu bucurie pentru ca stii ca o vei găsi acolo. 

O recunoști in mirosul casei, in atingerea-i blânda si in privirea calda. Ea te iubeste si are grija de tine. 

Săruta-i mâinile, mulțumește-i si va fi de ajuns pentru ea, sa stie ca nu s-a străduit degeaba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s