Cum se schimba viața dupa ce devii mama. 5 lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel

Am o prietena care spunea in urma cu vreo 2 ani ca ea își dorește 3 copii. Eu cand o auzeam ma uitam asa, cruciș la ea, dar nu voiam sa o descurajez. Ii spuneam numai, sa-l faca pe primul si pe urma mai vorbim. Acum, fetita ei are aproape un an si e atat de vioaie si de frumoasa… O iubeste maica-sa ca pe ochii din cap, însă cand vine vorba de fratior sau surioara pentru întâiul născut, bate-n lemn. Nici nu vrea sa audă. E atat de epuizata, de nedormita si de obosita incat spune ca i-a ajuns. Nu mai vrea sa repete experiența.

Am sa enumăr cateva lucruri care mie mi-au dat viața peste cap atunci cand a sosit pe lume, prima minune din viața mea.

1. Somnul. Alăptat exclusiv si la cerere, cel putin primele luni pana ne-am obișnuit unul cu celălalt am crezut ca o sa pic pe strada de somn. Copilul se trezește des, apar colicile, vrea numai in brațe, egal mama moarta de somn.

2. Nașterea in sine e alta chestie care te maturizează si te face sa devii alt om. Fie ca e naturală, fie ca e cezariana, pe cat e de frumos pe atat e de dureros. Refacerea durează, timp sa te vindeci nu-ti mai da nimeni, asa ca va trebui sa te descurci printre picături, cum poti. La cezariana durează aproape doua săptămâni pana nu mai simti nici un disconfort atunci cand te miști si mult mai mult pana te simti într-adevăr ok. Sa nu uitam ca e totuși o operație, chiar daca tot ce se petrece in jurul tău te îndeamnă sa uiți.

3. Sexul. Niciodata nu va mai fi la fel. Ori o sa fie din ce in ce mai rau ori o sa va descoperiți in alt mod, mai exuberanți, mai liberi si mai conștienți. O sa dureze totuși ceva timp, pana o sa va simțiți destul de confortabil incat sa treceti la treaba. Nu se poate sa trăiți fericiti ca o familie fara ca in ea sa existe un cuplu. Asa ca oricât de bine v-ati simti toti trei, începeți sa va regăsiți ca si cuplu cat mai repede cu putința.

4. Certurile vor apărea si liniștea dinaintea venirii bebelușului va fi din ce in ce mai greu de găsit. Oboseala își va spune cuvântul si curând veți deveni irascibili, stresați, cu nervii la pământ. 

5. Nevoile se schimba brusc. Nu te mai uiți dupa o rochie frumoasa, ci dupa o bavetica mai utila. Lași salonul si metodele de înfrumusețare care te făceau sa te simti extraodinar ca sa-i faci baita si masaj copilului.

De aceea va rog mult, cereți ajutor atunci cand simțiți ca nu mai puteți. Cheama o prietena, o ruda, oricine ti-ar putea da o mâna de ajutor. E in ordine sa simti ca nu mai poti si decat sa-i transmiți si copilului starea de nervozitate, mai bine cheama pe cineva. Vei avea ocazia sa mai socializezi dar si sa respiri. Te asigur ca-ti va face bine si tie si psihicului tău.

Trebuie sa recunoaștem, venirea pe lume a lui e un lucru pe cat de frumos pe atat de greu. O sa-l adori cu toată fiinta ta, o sa-l iubesti nespus dar vor fi si momente dificile care te vor face sa-ti ieși din fire. Nu le nega dar nici nu le face parte din viața ta. Sunt trecătoare, la fel ca si nopțile pierdute, colicile sau purtatul in brațe, cel care-ti va lipsi cel mai mult.

2 gânduri despre &8222;Cum se schimba viața dupa ce devii mama. 5 lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s