Mi-a tras o palma. Ce sa fac?

Sper ca si ultima. A fost dureroasa.
Locație: in mașina venind de la cumpăraturi. Eu cu ei in spate ne hârjoneam si ne tachinam, ne spuneam declarații in cuvinte de prosteală, stare generală de distracție.

La un moment dat, cel mare imi spune ca ” Vreau sa te joci numai cu mine”. Eu, cu spiritul ludic dupa mine zic ” Nu vreau sa ma joc, vreau sa cant „. 

El: ” Daca nu te joci, te bat! ”

Eu râzând: ” Aoleu! Ma bati tare? ”

Si pe neașteptate, m-a brăzdat o palma puternica peste obraz cu o putere neașteptata din partea unui copil de aproape 5 ani. Imediat am simțit o durere scurta, urmată de o înțepătura persistenta in obraz. M-a durut atat de tare, incat cu greu mi-am stăpânit lacrimile. Nu cred ca intenția lui a fost sa-mi faca rau. Mai mult sa ma pedepsească. Am fost uimita de repeziciunea si Brutalitatea momentului, mai ales ca eu nu l-am bătut niciodata in adevăratul sens al cuvântului.

 Cu ocazia asta, mi-am dat seama ca asta a fost prima palma peste fata pe care am primit-o in viața mea. Nu ca ai mei nu mi-ar fi aplicat corectii fizice, ci doar ca niciodata peste fata. 

Buimacita de situație, de durere, am ramas muta in fata lui cu o fata de om serios, cred. Asta l-a facut sa intre in panica putin.

I-am spus tot ce simt. Ca ma doare si ca imi vine sa plâng si ca nu o sa ma mai joc cu el pana nu o sa-mi revin. Râzgâiat din fire, a inceput tot el sa bâzâie, dar s-a oprit la scurt timp si cred, dar mai ales sper, ca a înțeles gravitatea faptei.

Nu stiu daca vi s-a întâmplat si voua asa ceva, însă pentru mine a fost mai mult decat un șoc.

I-am spus ca nu poate constrânge pe nimeni sa faca un lucru pe care-l dorește el decat daca se comporta frumos. Doar asa cel de langa el va fi dispus sa-si petreacă timpul cu el.

Oamenii pot fi convinși cu un comportament corect, frumos, si nu prin violenta. Eu stiu ca el nu a fost conștient de gravitatea faptei lui, însă urmările momentelor ca acestea sunt cele care il vor defini ca individ matur mai tarziu. 

Corectarea violentei infantile trebuie tratată ca un subiect extrem de serios, scurt, rapid, cu empatie si intelegere fara traume sau urmări nedorite.

Sa speram ca nu va recidiva si ca data viitoare ma voi putea stapâni mult mai bine.

Doamne ajuta, ca putere are slăbănogul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s