Doamna din spital 

De cateva zile, o păcătoasa de durere ce persista de câțiva ani, m-a adus pe masa de operație. Amărâta ca am fost nevoită sa-mi las copiii singuri, am decis sa fiu încrezătoare, asa cum imi sta mie bine si sa vad si partea buna a lucrurilor. Pentru ca, nu-i asa, totul se întâmpla cu un motiv. La mine e ca o sa ma fac bine si o sa fiu mai puternica pentru ei.Aici, însă,  am intalnit ceva nemaipomenit pe care vreau sa-l împărtășesc cu dumneavoastra. 

Aici am vazut ce înseamna o dragoste pentru totdeauna.

Colega mea de salon, o doamna trecut de prima tinerețe, dar al care-i chip inca mai păstrează frumusetea de alta data cu care fura inimi, e răpusa la pat de o suferința nemiloasa. Vocea-i e slăbită, mâna tremurândă, doar sclipirea din ochii ei a ramas inca vioaie.

Văzând o asa, m-am rugat pentru ea, am zis către Dumnezeu sa fie langa ea sa o ajute intr-un fel. Si am vazut puterea Lui in soțul doamnei. Vine in fiecare dimineața devreme cu un zâmbet larg si cu un sărut plin de dor ii atinge fruntea. Ii povestește ce a facut aseară, ce a mâncat, ce mai are de rezolvat, ce a mai vorbit cu copiii, lucruri pe care doamna le asculta de cele mai multe ori tăcută. Apoi o șterge pe mâini, uneori făcând-o  chiar si sa zâmbească.

Întodeauna e foarte atent, foarte galant si ceea ce m-a uimit, e foarte bine îmbrăcat. Camasa călcată frumos cu pantaloni la dunga, pantofi asortați întotdeauna cu cureaua, ceva ce multi n-ar mai putea face fara o soție in casa.

In dimineața aceasta, a intrat zâmbind in salon, a salutat respectuos ca de obicei si in tăcere si-a inceput rutina. Si-a masat iubita pe picioare, i-a umplut cana cu ceai, a șters-o pe fata și a întrebat-o daca dorește sa fie schimbată. Are întodeauna bani la dansul si le da asistentelor ori de cate ori e nevoie ca acestea sa-si faca treaba mai cu sârg decat de obicei. E conștient de starea gravă in care se afla doamna si dorește pentru ea tot ce e mai bun.

Cu pretextul ca merge sa mai schimbe bani, astăzi s-a întors cu un pahar si cu un buchet de flori. Le-a tăiat codițele atat cat sa încape in paharul cu eticheta si le-a pus in apa. 

Asa natural face toate lucrurile astea, fara ca sa ceara nimic in schimb. Cu un devotament aparte, își plimba bătrânețile pe holurile spitalului, doar, doar s-o stie bine pe cea care i-a adus atatea bucurii in viața. Am aflat ca doamna a avut o copilărie foarte grea, prin orfelinate sau pe la familii care nu i-au aratat dragostea părintească. Dumnezeu I-a aflat durerea si a adus in viața ei un înger. Acest înger e parte din existenta ei, e sclipirea din ochii săi bătrâni, e alinarea suferinței ei si apărătorul sau pe vecie.

Sunt sigura ca au avut si ei necazuri si ca poate, nu le-a fost usor sa ajunga aici. Ca poate au avut momente de cumpăna, poate s-au mai certat, dar se vede ca niciodata nu s-au abandonat unul pe celălalt. Dovada, ca ei inca se mai iubesc. Da, dupa atâta amar de vreme ei inca se mai iubesc.

Ca daca nici asta nu mai e dragoste adevarata, atunci eu nu mai stiu ce e. Sa trăiești asa frumos, sa protejezi pe cel de langa tine, absolut dezinteresat, pana la adânci batrâneți si sa vrei sa fii doar langa el orice ti-ar aduce ziua de maine, înseamna sa fii cu adevarat parte din ceva frumos. 

Înseamna dragoste de-o viața.

Înseamna ca inima ei inca bate numai pentru el.

Înseamna o poveste de dragoste adevarata.

5 gânduri despre &8222;Doamna din spital &8221;

  1. Recent am întâlnit şi eu o asemenea pereche, dar Universul a dorit-o pe dânsa pe alte tărâmuri: sper că sunt mult mai bune. Aceasta este adevărata iubire. ❤ Lor, le sunt recunoascătoare. Cu ei ar trebui să ne mândrim.
    Iar tu să te faci bine cât mai repede. Puişorilor le este dor de tine. Însănătoşire grabnică şi spor. Dar să nu uiţi să te şi odihneşti. Pupici şi o seară faină. :*

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s