De ce unele proaspete mămici nu se mai aranjează?

Momentul in care pleci din spital cu proaspăta minune din viața ta e cel mai reconfortant lucru de pana atunci. Vii acasa si tot ce vrei sa faci e sa dormi. In spitalul in care am născut eu, mi-am dat seama ca nu se doarme, va spun eu cu siguranța. Poate sa n-ai nici o treaba cu ce ti se întâmpla si sa fii prea tare. Ca am avut si colege de salon care sforăiau de tremurau ferestrele, deci exista si excepții.

Cat timp stai acolo, ai grija copilului, încerci sa alăptezi, te acomodezi cu el, plus ca imediat dupa naștere nu poti sa stai in nici o poziție.

Acasa, următoarele zile, chiar si saptamani le petreci tot langa el, mirosindu-l, alăptandu-l, îngrijindu-l. 

Sa te faci frumoasa e ultimul lucru la care te mai gândești. Nu vrei sa-l pierzi din ochi o secunda pentru ca nimeni nu stie sa descifreze nevoile lui sau poate pur si simplu n-ai cui sa-i pasezi sarcinile. Cand il crești fara ajutor e extraordinar de greu sa-ti faci timp si pentru tine. Daca te speli si te dai cu crema, sa fii mulțumită. Unele mămici inteleg destul de repede ca mai contează si persoana lor si încep incet, incet sa-si mai cumpere o rochie, sa se dea cu ruj, d-astea basic. Altele n-au timp nici 5 minute, darămite sa-si mai faca o manichiura sau mai stiu eu ce arogante.

Cele din urma sunt cele cărora nu le pasa. Pur si simplu n-au chef sa se faca frumoase. Traiesc momentul acesta deosebit de întâlnire cu miracolul vieții si nimic nu mai contează. Nici unghii, nici fond de ten, nici par ondulat. Sunt convinsă totuși ca asta e doar o perioada din viața lor. Vor reveni curând la vechile obiceiuri, însă asta nu le face mai urate, mai delăsătoare, sau mai neîngrijite. Ele au lumina in suflet si in privire, au motiv întemeiat de a lupta cu viața, au curaj sa mute munții, au frumusete naturală si grija nemarginita pentru cel mai frumos lucru din viața.

Au acceptat cu ușurintă faptul ca s-au schimbat prioritățile odată cu venirea noului membru si stiu ce e mai important acum, in viața lor. Eu le inteleg si le respect, stiu ca își iubesc pruncii mai presus de orice. Si le mai spun ca satisfacția de a fi mame si sclipirea din ochii lor atunci cand ii dezmiarda le face cele mai frumoase ființe din lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s