Amintirea pe care nu pot s-o ignor

Eram prin anul 2 de facultate cand am anunțat ca nu o sa vin in Weekend acela acasa pentru ca urma sa plec la Sinaia cu iubitul. Imi făcusem deja bagajul cand primesc un telefon de la o sora ca vine sa-mi aduca un pachet. Nu-mi trebuia nimic in următoarele zile, doar nu mergeam la munte cu mâncarea de-acasa. Mama nu-mi pusese mare lucru, niște oua, o bucățică de brânza si o sticla de lapte. Am inceput sa desfac bagajul si in timp ce scoteam brânza am gustat putin din ea. Avea un gust extraordinar. Usor moale, putin Sărata exact cum imi placea mie. Eu urma sa plec un Weekend la munte, nici nu ma mai gândisem la mama sau la cei de-acasa. Făcusem bagajul, pregătisem haine si accesorii si acum mama ma ținea din treaba cu pachetul trimis.Nu stiu daca remușcarea ca s-a gândit la mine atunci cand nici prin gând nu-mi trecea de ea, sau brânza aceea buna, dovada a unei griji fara margini, ma facut sa ma simt rușinată. Voiam sa neg ce simțeam si m-am împotrivit degeaba sa simt ce simțeam. Am inceput sa plâng langa chiuveta. Spălam brânza plangand mulțumită ca nu e nimeni prin preajma sa ma vada. Ma simțeam foarte rau gândindu-ma la ea si in același timp extraordinar de iubita. Gestul mamei ma copleșise. Era prea mult….

Femeia aceea mulsese vaca, avusese grija sa nu fiarbă laptele, numai sa se încălzească putin sa nu strice brânza, împachetate totul cum se pricepuse, căutase oua in cuib, avusese grija de mine intr-un moment in care ea nici macar nu exista in gândurile mele. 

Azi e ziua ta maicuta mea cea buna. Ai mai îmbătrânit cu un an, iar eu am avut ocazia sa celebrez inca un an in care sa ma pot bucura de înțelepciunea ta de om simplu de la tara. Un an in care am avut ocazia sa-ti fiu aproape, sa-ti mângâi tristețile si sa ma simt nedemna de dragostea ta. Tu nu poti fi langa mine mereu. Ajutorul tău il primesc rar si numai atunci cand am nevoie cu adevarat, de aceea apreciez si mai mult. M-ai ridicat de la pamant de o mie de ori. Mi-ai ținut capul cand vomam, mi-ai șters lacrima cand am suferit, iar atunci cand ma simțeam cel mai rau ai luat din durerea mea. Mama, eu sunt bine pentru ca nu m-ai lasat tu sa renunt. O sa vin mai pe seara la tine cu copiii si o sa te strâng atat de tare in brațe incat sa uiti pentru un moment toată suferința pe care ti-am pricinuit-o din naivitate. 

Vin la tine cu flori, cafea, poate si un batic sa ti-l pun pe cap, sa te vad zâmbind. O sa-ti bucur inima cu nepoții, o sa-ti cer iertare pentru tot, o sa-ti sărut obrajii aspri de soare si mâinile crăpate de munca si o sa te rog sa ma ții putin in brațe. Cine stie cat timp o sa ma mai bucur de strângerea ei, de grija ei, de ocrotirea sa pe care o simt atunci cand intru in curte. Mulțumesc puterea mea. Mulțumesc ajutorul meu de nădejde. Mulțumesc femeie de fier!

9 gânduri despre &8222;Amintirea pe care nu pot s-o ignor&8221;

  1. Ana, ca de fiecare data cand iti citesc postarile , si acum mi-au dat lacrimile. Dumnezeu sa-i dea multa sanatate si multi ani de aici incolo ptr ca v-a iubit si va iubeste f. mult. Voi ii mai puteti alina durerea grea pe care o duce.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s