7 lecții pe care le înveți dupa 30 de ani

1. Niciodata sa nu te mulțumești doar cu ceea ce ai.Sa fii recunoscător pentru sanatate si sa apreciezi întotdeauna lucrurile simple, însă întotdeauna sa-ti dorești mai mult si mai mult vei avea. Am învățat-o pe propria piele. Am cerut întodeauna mai mult de la viața, iar viata continua sa ma surprindă. Discursurile de dezvoltare personală de genul ” Sa îndrăznești mai mult pentru tine”, ” E de ajuns sa-ti dorești cu adevarat” mi se păreau pana nu demult povesti. Credeam ca pana la Dumnezeu te mănâncă Sfinții. Ca întotdeauna pentru a reuși ceva măreț ai nevoie de bani mai mult decat de voința si am realizat ca am greșit enorm. 

In primul rând ai nevoie de credinta. De credinta in Dumnezeu si de încredere ca planul Lui pentru tine e măreț, nu trebuie decat sa-i ceri sa faca voia Lui. Merge. Încearcă! N-ai nimic de pierdut. Crede mai mult in tine si in El decat in eșec si in nereușită.

2. Am învățat ca oamenii îndrăgostiți au un comportament copilăresc. Ca iubirea vine la pachet întotdeauna cu prosteală si răsfăț, ca nicicând oamenii nu sunt mai infantili ca atunci cand iubesc. Sunt minunați îndrăgostiții, i-as recunoaște intr-o secunda dupa mărimea zâmbetului prostesc.

3. Cel mai greu lucru e sa vorbești despre Dumnezeu. Nu pot sa fac asta, deși am învățat sa ma rog eficient si incerc in fiecare zi sa mulțumesc pentru ca sunt. Sa mulțumesc pentru prezent si sa fiu încrezătoare pentru viitor. 

4. Am descoperit ca am mult mai multe nevoi decat as fi crezut vreodată. 

5. Am învățat sa recunosc ca am obosit atunci cand nu mai pot si sa iau o pauza, indiferent de gravitatea situației. Chiar si acum simt oboseala cum ma apasă. E greu si recunosc ca nu ma descurc deși nu las sa se vada asta decat foarte rar.

Am realizat ca am nevoie de ajutor, ca nu le pot face singura pe toate.

Greșesc in continuare oamenilor de langa mine, fara voia mea, deși tânjesc dupa îndreptare si iertare la rândul meu. Asta ma face om.

6. Mi-am dat seama ca viața nu se oprește in loc niciodata. Chiar si cand e greu, timpul se scurge. Contează sa se scurga in favoarea ta. 

7. Am învățat ca atașamentul si viața intimă trebuie sa faca parte din rutina. Ca iubirea nu exista si rămâne orice ar fi. In vâltoarea vremurilor trăite se poate pierde foarte usor. 

8. Apreciez frigul deopotrivă cu caldura, fiecare perioada a anului și-a vieții are frumusetea ei. Cea mai mare provocare a vieții e sa ajungi in punctul in care sa poti accepta oamenii asa cum sunt si sa-i iubesti neconditionat. Sa te plângi de angoase închipuite implica energie irosită inutil fara posibilitatea de a o lua de la capat. 

Incerc sa-i iubesc pe oameni asa cum sunt deși mi-e foarte greu. Nu mai incerc sa-i schimb însă, ci sa le dau dreptul sa existe in viața mea ca fiind buni sau rai.

 9. Ma rog constant pentru îndreptare, pentru iubire de oameni, pentru luminarea minții in tot dar mai ales in a afla calea adevărului, pentru iertare si îngăduință. 

Va mulțumesc mult tuturor celor care ati fost alaturi de mine cu un gând sau cu o urare. Deși toti trăim in graba, secundele in care gândul vostru a fost îndreptat către mine mi-au adus cea mai mare bucurie.As vrea sa fac ceva la rândul meu si nu stiu ce. Ceva mai mult decat sa va mulțumesc din suflet pentru energia pe care mi-au transmis-o. Promit ca de fiecare data cand o simt asa puternic sa o transform in ceva util.

3 gânduri despre &8222;7 lecții pe care le înveți dupa 30 de ani&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s