Ati auzit de ” Ora de programare ” ?

Ati auzit de ” Ora de programare ” ?
” Ora de programare ” ( Hour of Code ) este cel mai mare eveniment de educație din istorie. Este inițiat de către asociația non profit Cod.org care se ocupa cu promovarea tehnologiei computerelor in scoli dar si in rândul femeilor. Ce inseamna el mai exact? Timp de 7 zile, intre 5 si 11 Decembrie in toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor puse la dispoziție gratis de ro,cod.org, cu alte cuvinte, oricine are peste 4 ani poate încerca jocurile educative despre programare, o noua metoda de învățare prin joaca. 

In ultima vreme se vorbește din ce in ce mai mult de eșecul facultăților de filiera umană si se evidențiază in fiecare an mai mult stiintele exacte. Personal, sunt de acord si consider ca meseriile de viitor vor fi cele din din domeniul tehnologiei.  Asadar, sfătuiesc conducerea școlilor, companiile, sau oricine dorește sa-si înregistreze e evenimentul pe hourofcode.com/ro/ro si pot încerca timp de o ora tutoriale care pot fi accesate atat pe laptop cat si pe tableta sau telefon. 

Aceasta manifestare a devenit atat de populară, încât in fiecare an, peste 400.000 de romani s-au înscris si au participat intr-o săptămana la acest eveniment. Încearcă si tu pentru tine, pentru copiii tai, pentru elevii tai si sunt convinsa ca o sa-ti placa. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s