Sunt alături de tine, mămica. Știu ca uneori ți-e greu 

Povesteam deunăzi cu o prietena care m-a încurajat la rându-i atunci când am avut nevoie, despre schimbările pe care le simțim in cuplu ca și mame. Devenind mame, ajungem sa ne adoram copiiisi sa ne îndepărtăm de ceea ce eram înainte de a fi părinți. Nu e chiar  așa ușor sa fii lângă copil in fiecare zi a vieții cel puțin un an întreg.  E frustrant sa nu poți dialoga cu nimeni zile la rând, chiar dacă cel mic, uneori ne raspunde cu câte un zâmbet de care ne topim. Simti nevoia sa socializezi, sa mai discuți, sa mai razi de cine știe ce tâmpenie. 

 Devenim dependente de soț, cel puțin in zilele ploioase sau foarte friguroase in care nu putem părăsi bârlogul. El speculează acest lucru in timp și începe sa își oferă ajutorul ca și cum ne-ar face cea mai mare favoare. Am putea sa schimbam rolurile și sa fie el cel care sta cu bebe pana facem noi cumpărăturile, dar noi nu suportam sa plânga copilul după noi. Nu le dam șansa sa se împrietenească, sa se cunoască și sa petreacă timp. Unde mai pui ca N-ai chef nici sa te speli pe fata darămite sa te mai îmbraci și sa ieși. Preferam comoditatea și apoi ne plângem de depărtare. El se obișnuiește sa te știe mereu acolo, fără chef si fără vlagă, cu aceleași probleme casnice care deja nu-i mai fac plăcere. Tu te intrebi ce se întâmpla cu răceala asta dintre voi in timp ce preferi sa dormi decât sa mai petreci o ora împreuna și cu el după ce adorm copiii. 

Poate nu credeți, dar nimic nu-l incita pe bărbat mai tare decât libertatea și sclipirea aceea din ochii unei femei independente. Vrea sa vadă la tine, curaj, pasiune, nebunie poate și un dram de nepăsare. Da, nepasare și independența, îl va surprinde. E obișnuit cu atenție, ia-i-o. Fa-l curios și nu-l lasa sa știe totul despre tine, deși nu mai e nimic de ascuns. Nu-i mai povesti cu lux de amănunte toată ziua petrecuta acasă, lasa l pe el sa vorbească mai mult.

E foarte greu sa stai acasă si eu știu asta foarte bine. De aceea sunt alături de tine, mămica obosita. Nu ești singura in asta. Îl ai pe tatăl copilului, iubirea ta care te-a făcut sa renunți la tot pentru el. Lupta pentru voi, lupta pentru el sau lasa l sa lupte el pentru tine atunci când ai obosit. Iubirea e sa dai și sa Primești. Sa nu uiți și sa întreti întregul vostru construit in ani și ani de relație. 

Da-i șansa sa descopere femeia frumoasa și arată-i ca ești puternica, nu vulnerabila. Se așteaptă sa te plângi? , nu o face! Se aștepta sa îl rogi? Fii demnă! Se așteaptă sa-l răsfeți indiferent de situație? Arată-i ca știi sa ierți nu ca te poate duce de nas. Arată-i blândețe și tine capul sus. Fa un lucru care îți face plăcere tie cel puțin o data pe saptamana. Nu te lasa pe tine pentru nimic in lume, nimic nu merita sacrificiul timpului care nu se mai intoarce. 

Învață sa fii puternica singura, evita situatiile in care ai nevoie de el pentru ca asta o sa-l facă mai curios decât smiorcăiala. 

Sursa foto: Qbebe.ro

Publicitate

Un gând despre &8222;Sunt alături de tine, mămica. Știu ca uneori ți-e greu &8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s