Divortul nu e o tragedie 

„Un divorț nu e tragedie” stătea scris pe Facebook zilele trecute, ceea ce mi-a atras atenția si m-a inspirat sa astern câteva cuvinte. Nu e nici un lucru foarte bun in ceea ce-i privește pe copii, pentru ca, sa fii privat de ocrotirea și ajutorul unuia dintre părinți este foarte greu și poate dauna dezvoltării sale ulterioare ca și adult. Pe de alta parte sa facă parte dintr-o familie in care e tensiune permanent ii poate induce o idee greșita despre iubire, care, la fel s-ar putea sa-i dăuneze mai târziu la integrarea in colectivitate și de ce nu, in societate. 

Poate ca e mic și nu înțelege prea multe, dar el își va iubi părinții la fel, fără sa învinovățească pe cineva chiar dacă vina unuia dintre părinți e evidentă. Unii părinți gasesc o cale de răzbunare prin copii, la fel de greșit și acest lucru. Copilul nu e un accesoriu, un instrument de manipulare sau răzbunare. Copilul e o ființa umană, cu trăiri și sentimente, speriata și debusolata de neînțelegerile la care e nevoit sa ia parte fără voia lui. E destul ca-și vede mama sau tatăl supărat și nu poate face mare lucru pentru ei, de ce sa-l mai folosești și pentru satisfacția ta?

Un divorț nu e o tragedie. O tragedie e sa-ți irosești cei mai frumosi ani, nefericit lângă o persoana care nu te iubește. Sa speri ca va mai fi ca la început fără nici o dovada ca va face asta. O tragedie e sa nu te mai lege nimic de străinul de lângă tine, in afara de copil. O tragedie e sa-l ții forțat și sa suferi și tu și el și cei pe care i-ați făcut dintr-o iubire de mult apusă. 

Bărbații sunt sigura ca vor trece mai repede peste un eșec in dragoste, femeile fiind cele care vor fi afectate mai mult deși nu e asta o regula. Pentru ele am și scris asta. 

Dragi femei, nu aveți nevoie de un bărbat ca sa va spună ca sunteți frumoase, doar uitați-va in oglinda. Vezi riduri? Înseamnă ca ai trăit intens, ai ras ai plâns, sunt urme ai avut o viața frumoasa. Vezi pernițe? Sau ești moarta de slaba? Înseamnă ca ți-ai pus întotdeauna familia pe primul loc, ca ai făcut ceea ce ar fi trebuit sa faci, ți-ai făcut datoria de mama, de soție. Femeie, nu ai nevoie de banii lui, munca pentru tine nu e o rusine, banii ii poți face și singura. Copilul e lângă tine? Atunci încă un motiv de bucurie. El te va face sa treci mai ușor peste dezamăgiri, trebuie doar sa petreci timp suficient in preajma lui și va fi bine.

Ești o învingătoare orice s-ar întâmpla. Ai dovedit ca poți de atâtea ori, mai poți și de data asta. Nu ești singura, ai prieteni, ai familie, toți vor fi lângă tine sa te ajute sa te ridici. Mulțumește pentru sănătate și pentru binecuvântarea de a-i avea pe ei. E de ajuns. Pe el lasa-l sa plece…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s