Rolul tatălui in perioada pre și post natală 


Încă din perioada sarcinii, mămicile sunt practic bombardate cu informație, fie in mediul on line, fie in diverse workshopuri, târguri, conferințe pentru mama și copil. Mămicile 2017 sunt cele mai informate persoane ever! Cunosc atâtea informații încât maternitatea le transforma in câte putin din toate meseriile, inginer, pediatru, psiholog, educator, manager… Toate pentru mama și copil.In schimb pe tata nu-l întreabă nimeni despre ce simte. Cum îl afectează noua postura, cum reușește facă fata noilor provocări, la ce sa se aștepte odată cu venirea unui copil in familie? S-a împământenit ideea ca tatăl sa nu se implice prea mult in educarea copilului, idee foarte greșita, copiii simțind nevoia căldurii și ocrotirii parentale.

Sunt convinsă ca și tati nostru a fost puțin derutat de schimbare și speriat de responsabilități chiar dacă nu ne a spus. In perioada pre natală a fost foarte grijuliu, niciodată n-am fost singura la doctor, am auzit emoționați primele bătăi ale inimioarei și am trăit cu intensitate fiecare mișcare a năzdrăvanului din burtica. 

Dacă ar fi fost la fel de simplu și după naștere… Imediat după naștere totul era atât de nou și de frumos, aproape câteva luni. Curând nopțile pierdute, treburile zilnice și repetate care par ca nu se mai sfârșesc încep sa se resimtă in tensiuni, in stres, in certuri, nimic nu mai e ca la început. 

Timpul nostru practic, nu mai exista. Exista doar copilul și necesitățile lui. S-a demonstrat științific ca peste 65% din relații sunt afectate negativ la apariția primului născut. Soțul continua serviciul și nu înțelege starea emoțională degradanta a soției in momentul in care vine acasă seara. 

Și eu am trecut prin asta și nu a fost ușor deloc. Și chiar dacă am avut un soț implicat relația noastră tot a avut de suferit. Mi-as dori sa poată aprofunda relația pe care o are cu băieții de aceea l-am înscris la un eveniment pentru tătici implicați. Se numește Modern Dad’s Challenges și va avea loc pe 5 Aprilie la ora 18.30 la Impact Hub București. Evenimentul va fi moderat de bloggerul și tăticul Andrei Cismaru, iar tema primei ediții este ” Rolul tatălui in perioada pre si post natală „. Se va discuta despre cum pot face fata mai ușor schimbărilor păstrând totodata și echilibrul in cuplu alături de câțiva invitați cum ar fi: Dr Valeria Herdea medic primar de medicina generală, medicina de familie cu profil Pediatrie, Oana Nicolau psihoterapeut de cuplu și familie & Sorin Nicolau Life and Bussines Coach, dar și un invitat surpriza.

Intrarea este liberă in limita a 60 de locuri disponibile pentru tătici și viitori tătici, iar înscrierea se face aici.

Dați de veste mai departe tăticilor și viitorilor tătici care vor sa ajute, sa fie implicați și informați dar și sa păstreze relația de cuplu armonioasa. 

Ne vedem acolo! 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s