Tratament pentru vărsatul de vânt din casa mea

Varicela sau vărsatul de vânt, cum i se mai spune in popor, se prezintă sub forma unor ” boabe de roua”, postule cu lichid in interior, pe care trebuie sa le tratam cu maxima delicatețe, deoarece ruperea acestora lasa o cicatrice permanenta.

Mai întâi a apărut vărsat in grădinița, apoi vărsat in grupa lor și acum și in casa mea, fir-ar sa fie!

 Ochișorilor ăstora frumosi și blânzi le e umbrita limpezimea de boala asta a copilăriei pe care o cred de-a dreptul nesuferită.

Primele semne

Primele semne au apărut acum o săptămâna si jumătate când a avut febra din senin, stare de rău, scaune moi si dureri de cap. Cel mic fiind mai rău cu alte probleme nu prea le-am luat in seama pe cele ușoare ale viitoarei boli. 

Ca ma tot așteptam sa vina, era doar o chestiune de moment, acum ca a venit nu știu cum s-o mai scot la cap. In momentul in care au apărut primele semne, norii s-au strâns deasupra noastră, de îndată s-a răcit vremea, chiar a început sa ningă la jumatea lu’ Aprilie, semn ca natura a simțit nenorocirea ce s a abătut asupra casei mele. Ma ajuta mult asta, măcar nu ne dorim sa ieșim la soare, ca nu e. 

Acum e bine, începe sa-mi placa. Zapada afara, boala in casa, copii contaminați, dar suplinim cu multă voie buna. Bietii vecini nu mai sunt terorizați doar seara ci și in timpul zilei, pentru ca respectam regulile, ne-am izolat și nu părăsim domiciliul pana nu trece pericolul.

Cum ne tratam de varicela?

Practic, dacă nu apar complicații, nu trebuie sa administram decât preventiv la febra, ibuprofen sau paracetamol, iar la culcare,  noi am administrat la sfatul medicului 5 ml de Aerius. 

Cum ne mai protejam, in rest?

1. Ne hidratăm bine, bine, cu ceai, apa, suc.

2. Mâncam alimente moi pentru ca așa cum exista bubitele in exerior, la fel e și in interior și nu ne dorim sa le iritam și sa facem complicații. 

3. Le tamponam cu alcool mentolat asezonat cu țipete și smuciri la fiecare atingere a dischetei demachiante de piele. 

4. Igiena este foarte importantă, așa ca facem dus zilnic, masand ușor pielea cu mâna, fără burete de baie.

5. Evitam tot ce conține aciditate sa nu le facem rău celor din interior.

6. Le ingrijim și pe cele din gurița (da, au apărut și acolo, și in cap…) cu niște tantum verde, iar in nasuc apa de mare și așteptam sa treacă.

De fapt, aștept sa treacă și ma aștept sa revină, la celălalt copil de data asta. Ca asta mi-e norocul. Oricum, nu mai contează ca am pierdut niște întâlniri importante pe care abia le așteptam in weekend. Ei sa fie sănătoși, ma consolez eu. 

Asa ca, ce sa mai lungim vorba, voi distrați-vă, ca pe noi, in ritmul asta, ne mai vedeti pe afara, la vara. 

6 gânduri despre &8222;Tratament pentru vărsatul de vânt din casa mea&8221;

  1. dragul de el… a rezistat, nu s-a scărpinat? al meu a stat ca sfântul, deși îl mâncau, nu s-a scărpinat nici măcar o dată, însă erupția a fost așa de deasă că a rămas cu niște urme de zici că cine știe ce rană a avut acolo – bine că au fost pe burtă!
    sănătate lor și răbdare vouă!

    Apreciat de 2 persoane

  2. La mine inca nu a fost cazul de boli ale copilăriei. Mi-e frica de varicela pentru ca eu nu am avut in copilarie. Stiam ca nurofenul nu e recomandat in cazul asta.. dar nu stiu cat e de adevarat. Sanatate multa!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu