De ce nu o sa fiu niciodată un blogger de succes 

Recunosc fără nici o strângere de inima ca a avea un succes răsunător cu Annazidezi.com e departe de realitate. 

Astăzi mi-am petrecut ziua printre părinți frumosi și de succes. 

Aflată deja la cea de a treia ediție, conferinta Social Media for Parents 2017, a strâns laolalta cei mai talentați bloggeri din România. M-am bucurat sa văd fete cunoscute, sa împărtășesc opinii și idei și sa cunosc și fata in fata persoane pe care le știam doar de pe bloguri sau rețelele sociale. 

Nu vreau sa scriu prea multe despre ce s-a discutat in sala de conferinta pentru ca sunt sigura ca o vor face alții mult mai cuprinzător decât mine. 

Eu vreau sa știe lumea de atmosfera de pe holurile hotelului, din grădina din spate cu leagănul in care s-au tot făcut poze, de la masa de prânz.

Toate mămicile bloggerițe s-au transformat pentru o zi in prințese. 

Au uitat de rutina, de gătit, de spălat, de călcat și au ieșit din carapace. 

Rochii și pantofi cu toc, poșete asortate, ruj roșu îndrăzneț, râsete și multă voie buna. Au fost și mamici care au venit cu copii, dar pe care nu le-a împiedicat lucrul asta sa participe activ. 

Am văzut un grasunel de numai o luna care a fost tare cumințel, la fel și o albă ca zăpada maricica și frumoasa tare. 

Unele mamici erau îngrijorate de ce se întâmpla acasă și mai ieșeau sa dea câte un telefon. Altele voiau sa afle cât mai multe și își notau fiecare idee. 

Altele de fericire ca s-au regăsit și au o zi sau câteva ore doar pentru ele, ca mine și ca Florina, se prosteau și râdeau încât se vedea de la o posta ce bine le-a făcut ieșirea. 

Am văzut si tătici din blogosfera părintească, care nu se simțeau deloc stânjeniți, se simțeau chiar bine intre atâtea femei frumoase. Mi-am întâlnit chiar și o prietena veche pe care nu o mai văzusem de peste 10 ani. 

S-a discutat despre tot și despre toate. Teme diverse care sa trateze multe nelămuriri, multe puncte sensibile, de la sănătate pana la tehnologia la copii.

Și mi-am dat seama la un moment dat ca ceea ce sa întâmpla acolo e mult peste ce fac eu.

Eu sunt prea mica și neînsemnată sa ma pot numi blogger in adevăratul sens al cuvântului.  Un blog de succes trebuie neaparat sa facă bani. Și trebuie sa facă bani mulți, nu sa se vândă pe cateva zeci de euro. 

Din perspectiva asta, nu cred ca o sa fiu niciodată de succes. 

Iata și de ce:

1. In primul rând nu locuiesc acolo unde trebuie. Agențiile cauta oameni din București. Provincia nu e băgată in seama prea mult la capitolul asta. Informația, oportunitatea, evenimentele prin care te poți face cunoscut, precum și șansa de a învața cum se face se întâmpla tot in București. Trebuie timp și munca multă ca sa ajungi acolo unde sunt cei mari. 

2. Nu voi deveni niciodată de succes pentru ca eu nu am o strategie, așa cum au cei mai mulți. Eu scriu la cald, noaptea, in câteva minute, de cele mai multe ori plângând ascunsa printr-o camera, sa nu ma vadă nimeni. 

3. Nu ma pricep sa scriu altfel decât sincer și din suflet. Dacă nu simt, nu pot sa scriu nici măcar o fraza. Nu o fac corect, nu știu reguli de optimizare seo, nu știu cui sa cer ajutorul, iar atunci când cred ca sunt pe drumul cel bun aflu ca de fapt nu știu nimic, ca m-am depărtat mai mult. 

4. Nu știu sa ma vând, sa ma promovez. N-am îndrăzneala necesară, mi-e rusine sa nu agasez, sa nu deranjez. 

Tot ce am făcut, am făcut pentru liniștea mea. Mi-am făcut un blog, ca sa am unde ma expune așa cum sunt eu, cea adevarata. Am început sa scriu atunci când latura mea superficiala a început sa ma acapareze din ce in ce mai mult și am simțit ca o sa pună stăpânire pe mine de tot. Am început sa scriu când am avut nevoie de liniște, de ordine. In scris am iertat, mi-am cerut iertare, m-am iertat, am plâns, am mers mai departe. 

Am scris o carte, nu ca sa ma îmbogățesc ci ca sa nu rămână gândul ascuns netipărit. Sa poata atinge paginile scrise de mine și copiii când vor creste. 

Stiu toate astea și tot n-o sa renunț. O sa particip și anul viitor și la anul celalat, nu o sa-mi scape nici un eveniment la care pot ajunge pentru ca mie îmi place sa vorbesc cu oamenii la fel de mult cum îmi place sa scriu. Numind-o ratez nici o șansa de cunoaște și de a socializa.

Nu o sa fiu mare, iar asta nu ma deranjează și nu ma descurajează.

Nu o sa fiu mare niciodata,  pentru ca mie îmi place sa fiu mica, vulnerabila și supărător de sinceră.

P.s: mesajul unei cititoare a blogului m-a inspirat și m-a încurajat intr-un fel in care nu pot explica. „Anaaaa, remarca-te! Poți! Si da-ne informații!”

32 de gânduri despre &8222;De ce nu o sa fiu niciodată un blogger de succes &8221;

  1. Mică pe naiba! Ce-ai mă, mâncasi prea multa ingheata și ti-a afectat cortexul? Sau cum s-o chema partea aia despre care vorbea dr Cadar azi în timp ce noi ne hlizeam ca mutele. Doamne, nu îmi place cand te subestimezi așa. Dacă te-ai vedea prin altora! Dacă ai putea gândi despre tine ce gândesc alții. Oho, dacă ai vrea ai putea. Dar nu vrei. Nu ești mică deloc. Nici mare. Ești tu. Ești autentica. Și dacă nu câștigi bani, ce? Nu câștigi încă! Încă, da? Dar ai încredere în tine. Azi am avut o zi minunata in mare parte datorita tie. (Mulțumesc! În ochii mei ești mare deja!) Te pup și te imbratisez tare, tare!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Exact la asta m-am gandit eu cand am auzit ce a vorbit fiecare blogger. Eu am urmarit evenimentul online. Nu ma stie nimeni, nu prezint interes, dar scriu pentru ca asa simt eu ca imi face bine. Si cred ca si tu scrii din acelasi motiv. Cred ca ai multe de aratat. Mie mi-ar fi plăcut sa te cunosc, dar pana atunci te voi regăsi pe blog 😉

    Apreciat de 2 persoane

  3. Anna, ești minunată! Ești autentică și răspândești numai zâmbete in jurul tau! Iar asta e mega important! Și mai știi ceva? Ieri, in partea de blogging FB talk am simțit același lucru – că sunt un pui de furnică, că nu voi avea niciodată o șansă și că cel mai rău mi-ar părea să pierd comunitatea asta a mamelor cu blog pe care le-am descoperit. Așa că, exact cum spui tu, numai pentru asta și merită să continui sa scriu! Ești inspirații ăla Anna! Nu crezi oare că asta e important? Te pup și mi-e drag sa te revăd mereu.

    Apreciat de 3 persoane

  4. Esti mare. Si o spun sincer ca esti importanta. Atat pentru oamenii care te cunosc, cat si pentru oamenii care nu te cunosc, dar te citesc! Si asta pentru ca din randurile tale asternute pe blog razbate caldura, autenticitate, sinceritate si frumusete! Asa ca… fii tu! Asa cum esti, esti minunata! Imbratisari, cu drag! 😘
    P.S. Ador salopeta ta!!!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Anna, fiecare este cum se vede. Daca tu te vezi mica si neinsemnata, asa te vor vedea si ceilalti. Daca tu crezi in ce spui, in ce faci, in tine, si ceilalti te vor urma. Si eu am cazut in capcana comparatiilor si am fost pe punctul de a claca de multe ori. Dar am mers mai departe. Am scris mai mult, mai bine, mai pe sufletul meu si usor usor lumea a rezonat, a intrat, a comentat. Mai am mult pana departe, dar fiecare zi pe care o traiesc si fiecare eveniment la care merg, ma face sa cred tot mai mult in mine si in faptul ca blogul meu va ajunge sus de tot.
    Fii prima care crede asta despre tine, chiar daca e o nebunie!

    Apreciat de 2 persoane

  6. mi a placut mult cum ai pus in pagina atmosfera de acolo si oamenii care au fost.
    cat despre gandurile tale, sunt cele de acum. in timp si tu te vei schimba, si obiectivele tale poate. succesul nu se masoara prin comparatie. de fapt succesul inseamna pentru fiecare altceva. sunt sigura ca tu cu tine si cu realizarile tale simti ca ai facut progrese si ca ai obtinut deja succesul :).
    nu am interactionat ieri (oricum eram si eu o provinciala pierduta in spatiu pe acolo :))) )dar de citit te citesc cand si cand, cand mai am si eu ragaz ca tare am ramas in urma cu cititul prin blogosfera :).

    Apreciază

  7. Dragă Ana,

    Te rog mult să nu încetezi niciodată să crezi în tine. Fete ca Alina Ceușan sau Ioana Gramă (care se bucură de mult succes pe felia lor de online) locuiesc în Cluj, iar asta nu le împiedică să fie contractate pentru o grămadă de campanii. Distanța nu e deloc un împediment. Trăim în era digitală, ce naiba. Putem lucra de oriunde și putem fi implicați în campanii fără probleme. Eu văd că ai parte de multă susținere, o groază de comentarii, deci chiar contezi. 🙂 Ca să ieși în evidență trebuie doar să crezi în tine, să continui să scrii din suflet și să fii autentică. Și să îți faci o prezentare în care să le spui agențiilor cine ești și ce vrei să faci sau unde vrei să ajungi prin intermediul blogului. Să schimbi ceva în orașul tău, poate. Orice ai în minte. Asta dacă vrei să faci bani și prin intermediul blogului. Dacă nu, continuă să scrii din suflet oricum pentru că așa e cel mai bine. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  8. Dragă Ana, te rog să nu încetezi niciodată să crezi în tine. Dacă vrei să ajungi să faci bani din campanii, trebuie doar să le arăți oamenilor că exiști și că ești aici ca să stai multă vreme. Să fii în continuare naturală și autentică. Eu asta fac pe blog și nu am de gând să mă schimb vreodată. Și funcționează. 🙂 Lucrurile merg într-o direcție ascendentă. Pentru că vreau să aduc în lume o schimbare prin tot ce fac și sunt sigur că e la fel și în cazul tău. Vrei să fii parte din campanii? Fă-ți o prezentare în care le spui agențiilor cine ești și ce planuri ai. Nu vrei să faci bani din campanii? Continuă să scrii aici, cu sufletul, fiindcă așa e cel mai bine. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. Am primit in ultimele ore atâtea încurajări cât n-am primit toată viața. Ce spui tu are sens și chiar as putea face asta. Oricum, indiferent de ce o sa urmeze, scrisul tot o sa fie prezent.
      Mulțumesc mult pentru ca ești aici cu o vorba buna! Înseamnă mult!

      Apreciat de 1 persoană

  9. Ești cea mai mare, ești sinceră, ai principii, sufletul îți este curat și astea compun un om valoros. Te înțeleg, mă regăsesc undeva prin tine căci și eu scriu la cald…cum îmi vine, printre lacrimi…adeseori. Felicitări!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cuvintele dumneavoastră nu fac decât să-mi înnobileze scrierile. Va mulțumesc din suflet pentru apreciere și ma bucur mult că dumneavoastră știți despre ce vorbesc. Poate că așa e mai bine, pentru noi, terapie prin scris. 🙏🏼❤️

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu