De ce mama trebuie sa facă toată treaba?


Aseara, cand găteam la bucatarie, vine cel mare, ma ia de mâna și ma pune sa închid ochii. Apoi, ne îndreptam spre camera lor, bineînțeles, cu ochii semideschisi de frica sa nu intru in pereți. Acolo, când deschid ochii ce sa vezi? Curățenie luna in camera, nici o jucărie pe jos, nimic in paturi, o ordine ce n-am văzut nici după ce fac eu.

Drăguțul meu a vrut sa ma impresioneze și a făcut curățenie in camera lor. Nu numai ca m-a impresionat dar m-a și șocat. Liniștea in care a pus la cale tot, frumusetea gestului și mărinimia lui interioară m-a uimit. Bravo lui. Eu la vârsta lui nu faceam lucruri d-astea, eram o răsfățata ca și acum. 😜

Mai ales ca la noi in țara e puternic impregnata ideea ca doar femeia trebuie sa aibă grija de casa. 

Mi-ar plăcea sa-si păstreze inocenta si mai târziu când va fi adult sa-și ajute soția la tot. Sa facă parte activ la tot ce presupune treaba in casa. Sa fie un exemplu pentru copiii lui așa cum este tatăl lui pentru el. 

Nu știu de ce atunci când ajuta tatăl e supraestimat? 

De ce atunci când ajuta, mamei trebuie sa-i fie rusine? 

Intr-o casa cu copii in care nu exista ajutor, treburile ar trebui sa se împartă. Nimeni nu e obligat sa facă nimic. Ce face, face pentru bunul mers al familiei. 

Tăticule, dacă bagi la spălat, bagi și hainele pe care le-ai murdărit tu. Dacă gătești, o faci pentru copiii tai, care merita o alimentație corecta. 

Dacă faci curățenie, faci și in spațiul in câte trăiești tu și pe care bănuiesc ca l-ai deranjat și tu. 

Dacă le faci baie copiilor ar trebui sa te bucuri de timpul petrecut împreuna și de faptul ca datorită tie copiii vor fi curați și sănătoși. 

Dacă speli vasele o faci pentru ca ai mâncat și tu in ele. Nu e ceva supraomenesc sa ajuți la treburile zilnice. Tine de bun simt sa cureți locul in care trăiești. 

Femeia nu le poate face pe toate la timp. E doar un om cu doua mâini, nu e robot. Alege sa ajuți pentru înțelegerea și liniștea din casa ta. Alege ce îți place sa faci. Ramai cu copiii pana sunt gata toate sau faceți schimb, ajuta la ce poți. Soția te va iubi mai mult, pentru ca nu ti-e teama sa îți asumi responsabilitatea de tata și de soț. 

Și dacă deja faci toate lucrurile de mai sus, da-mi voie sa te felicit și sa te indrum sa nu te rușinezi de asta in fata altor bărbați. 

Nu te transforma intr-o ființa mai puțin masculină, faptul ca ajuți. Din contra, te face responsabil de ceea ce te înconjoară, te face uman și realist, gentleman și mai inteligent decât majoritatea celor care hotărăsc ca doar femeia trebuie sa facă treaba in casa. 

Eu sunt o norocoasa cu trei băieți deștepți care ma ajuta. Ceea ce va doresc și vouă! ❤️

6 gânduri despre &8222;De ce mama trebuie sa facă toată treaba?&8221;

      1. Trebuia sa ajung si eu la primele 2 editii, insa la fiecare din ele un eveniment neasteptat mi-a dat planurile peste cap chiar in ziua respectiva. Mi-a parut atat de rau. dar sper sa fiu prezent la editiile de toamna! ;)=

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu