5 pași prin care poți menține o relație de cuplu sănătoasă, după apariția copilului 


Apariția unui copil in viața de cuplu poate fi devastatoare. De acum înainte nimic nu va mai fi la fel.

 Tabieturile cu care erați obișnuiți înainte acum sunt istorie. Timp nu mai e deloc, iar dacă e, toată lumea vrea sa se odihneasca. In special mami, care are ore nedormite cât nu poate număra tati. 

Tot greul pică pe ea. Ea alăptează, ea știe cum sa-l liniștească mai bine, ea renunța la ea ca sa fie bebe bine.

In timp ce tati, doarme bine, poate mai bine, chiar. Are timp berechet. De jocuri pe calculator, de o bere după serviciu, de un film pana culci tu copilul. 

Așa ca, tot noi trebuie sa facem ceva sa ne menținem interesul viu. Interesul nostru dar și al lor. 

1.  Mai întâi, mami trebuie sa înceteze sa se mai comporte ca o eroina. O poate face și inconștient, fără sa realizeze ca se comporta astfel. Copilul e rodul iubirii voastre, chiar dacă pântecele tău l-a purtat noua luni. Nu ești prima și cu siguranța nici ultima mama de pe Pământ. Nu trebuie sa te comporți ca și cum meriți  toata atenția și aprecierea din lume. După ce ai culcat copilul (știu, nu-ți arde), da o fuga pana la bărbatul vieții tale și spune-i ca încă îl iubesti. Restul vine de la sine. 

2.   Programează o ieșire in doi. Pune totul la punct pentru ziua cea mare. Găsește o persoana de încredere căruia sa-i revină grija copilului si du-te sa ieși din rutina. Gătește te Ca și cum ai o întâlnire cu un bărbat cu care nu ai mai ieșit niciodată. Măcar doua ore doar pentru voi. E suficient, crede-ma!

3.  In momentele in care sunteți doar voi doi, incetati sa mai discutați tot despre copil, scutece, creme și medicamente. Povestiți ceva funny sau pur și simplu întreabă cum i-a fost ziua respectiva. Se va simti important și asta contează foarte mult. Mai ales ca in ultima vreme stim cu toții vâre au fost prioritățile prin casa. Răspunsul lui te va scoate din stresul de peste zi și-l va face sa se deschidă in fata ta. 

4.  Nu te culca pe o ureche ca dacă i-ai făcut copil e adjudecat. Granița dintre al tău și al altcuiva e foarte subțire atunci când ai numai nervi și cuvinte de ocară la adresa lui. Practic îl arunci singura afara din căsnicie. Poarta te exact așa cum ai vrea ca el sa se comporte cu tine. 

5. Implica-l și cere-i ajutorul. Chiar dacă pare ca nu e nevoie de el, arată-i ce înseamnă sa îngrijești un copil. Mergi la coafor in timp ce bebe are timp de conectare cu tati. O sa vadă si el de ce ești așa topita după mogăldeața aia din căruț. O sa-l deranjeze poate, la început, dar o sa fie din ce in ce mai bine dacă o sa faci un ritual din asta. Data viitoare când o sa-i spui ca ești extenuată o sa te creadă. 

Pare ciudat, ca prospata mămica sa-ți mai pese tot tie de menținerea echilibrului in cuplu. E foarte greu sa faci fata tuturor provocărilor care vin odată cu apariția copilului. E frumos când vezi cum tati e încântat și dornic sa te ajute, dar de tine depinde ca aceasta stare de fapt sa devină constanta. Așadar, aduna-te, nu lasa ca timpul și responsabilitățile sa intervină in relația frumoasa de la începuturi. 

Dragostea adevarata învinge întotdeauna! 

Un gând despre &8222;5 pași prin care poți menține o relație de cuplu sănătoasă, după apariția copilului &8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s