Călimănești e locul pentru copii, mămici, tătici și bunici

Cazare, mâncare, scăldat…

Când am auzit ca tati ne-a rezervat un weekend la Căciulata m-am gândit ca o sa fie super numai ca o sa fim împreuna, like a big happy family și ca stațiunea in sine e mai mult pentru cei trecuți de prima tinerețe. Asociam cu tratamente pentru reumatism articular, pentru mușchi atrofiați, cu bai termale pentru seniori.

Am ajuns acolo noaptea și ne-am cazat undeva unde făcuse rezervare prin email. Aveam emoții pentru ca eu indicasem locul acesta, pe lângă altele vestite din stațiune la care nu mai găsisem loc. Chiar vreau sa întăresc ideea asta. Sa găsești un loc liber in weekend acolo, nu e așa de ușor. Toate cele 3 hotelurile centrale: Oltul, Căciulata și Cozia își aveau epuizate absolut toate locurile. Am încercat totuși și la receptie seara când am ajuns, am crezut ca poate avem noroc. Din păcate nu a fost așa.

Am rămas totuși unde rezervase, la hotel Casa Românească. S-a dovedit o alegere inspirata. Ne-am simțit extraordinar! Am avut vedere la munte și la piscina încălzită din curtea hotelului, la care am coborât pentru baie in fiecare seara. Restaurantul ne-a pus la dispoziție o varietate de preparate proaspete, potrivite atât pentru părinți cât și pentru adulti.

Ziua ne-o petreceam la parcul acvatic din stațiune Cozia Aqua Park, care e dotat cu tobogane de la cele mai mari pana la cele pentru copii. Apa, după preferințe. De la călduță pana la fierbinte. Nu am fost incantați, însă de mâncarea din interiorul parcului. Porții mici, sărăcăcioase și scumpe. Am preferat sa mâncam la hotel.

Afara piscina era foarte potrivită de baie, apa fierbinte exact așa cum îmi place mie sa ma ia cu moleșeală de la ea. M-am simțit fancy și la moda, uitând ca plecasem de acasă cu concepția de seniori depre Căciulata. Mi-am amintit de băile de la Szecheny din Budapesta care m-au încântat cu câțiva ani in urma.

Nu m-as fi așteptat sa gasesc așa relaxare chiar aici lângă noi.

Seara luam cina tot la hotel. Formația de muzica aproape ca ne-a scos și pe noi, părinții la dans. Erau ritmuri săltărețe de ne tropaiau picioarele pe sub masa.

Ne-am făcut timp sa ne vedem și cu prietenii noștri din Vâlcea, copiii au socializat și s-au jucat trecând de mult de ora de somn. Am făcut o excepție, pentru ca nu mergem de multe ori la distracție.

Am mâncat mult și bine. Mi-am comandat coaste de porc, preferatele mele. Am mâncat chiar și desert, ne-am ospătat in adevăratul sens al cuvântului cu toții.

Am făcut poze, am râs, am vorbit și am citit(pentru examenul pe care trebuia sa-l dau când ma întorceam). De copii nu m-am știut. Și-au demonstrat talentul căpătat la lecțiile de înot și l-au preferat pe tati care știe sa înoate. Ei sunt genul lui, se aventurează in cele mai mari tobogane potrivite vârstei lor, se baga cu capul la fund(n-aș putea!), se stropesc, sar și țopăie exact ca niște rățuște. Eu prefer sa intru maxim pana la umeri și sa stau retarasa cu o carte pe șezlong.

M-am relaxat cu adevărat in cele câteva zile petrecute acolo. Casa Românească ne-a primit cu brațele deschise. Recomandam cu drag, cazarea, mâncarea, piscina interioară și mai ales pe cea exterioara, sauna și muzica.

Căciulata rulz! ❤️

4 gânduri despre &8222;Călimănești e locul pentru copii, mămici, tătici și bunici&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s