Digital Parents Talks 10 sau cum sa strângi 50 de bloggeri laolaltă

Am avut de ales sâmbăta asta. Cursuri de psihopedagogie ca in fiecare weekend sau întâlnire cu bloggerii sa vorbim despre Instagram? Ce credeți ca am ales?

Insta, normal! 😂

Nu mai fusesem sa-i văd de luni bune. Puteam rata așa întâlnire?

Când am ajuns si am văzut câți suntem de data asta am zis ca nu văd bine.

50 de oameni intr-o sala e ceva.

M-am pus așa mai în spate, sa nu cumva sa deranjez. Venisem mai târziu, iar încălcarea era plină de o zarva frumoasa care mirosea a împrietenire. Toți vorbeau tare, gesticulau, unii filmau, alții se pupau, semn ca le-a fost dor sa se reunească, iar alții ma salutau. Credeam ca m-au uitat. Eu nu prea ma bag in seama, mi-e cam rusine sa abordez prima, dar ieri nu a fost cazul.

O draga prietena care mi-a fost alături la RomExpo la debutul cărții chiar mi-a oferit un loc in primul rând.

Am ascultat cu mare atenție prima parte a întâlnirii. M-a interesat pentru ca mie chiar îmi place Instagram și vreau sa îmi aduc publicul care ma urmărește și acolo.

Am învățat multe chestii utile de la Daddy Cool desi dacă nu eram tocmai novice in ale Instagramului.

Chiar am și întrebat ceva, cum se face report? Adică atunci când cineva postează o poza cu tine și tu o preiei pe profilul tău. Ai nevoie de o aplicație specială care se ocupa de asta. Nu știam, eu credeam ca e un fel de print screen. 🤦🏼‍♀️

Apoi, orele in care e bine sa publici ceva e intre 7 și 9 dimineața, iar seara intre 22.30 si 00.30.

Ca sa fii luată in seama mai mult de colaboratori profilul trebuie sa aibă peste 10k de urmăritori. La fel și ca sa faci parte din bloggerii unei agenții de PR.

Profilul de Instagram trebuie sa fie unitar, curat, cu poze atent selectate, de obicei editate cu același filtru. Trebuie sa ne axăm pe o nisa. Ce vrem sa transmitem mai mult, aia sa și reiasă din poze: mergi pe călătorii atunci publici poze cu peisaje, mergi pe fashion, publici portret, haine, ținute, mergi pe parenting, arați copii, jucării, etc.

Pe parenting nu e așa mare zarva. Nu știu pe acesta nisa multe persoane care sa aibă peste 10k de urmăritori. Așadar cei din branșa asta avem mult de tras.

Fotografiile trebuie sa fie curate și bine alese și ele. Nu alegem la întâmplare, nu pozăm orice și nu postam nimicuri. Fotografia trebuie sa transpună o poveste, un moment sau de ce nu sa transmită o emoție.

Pozele se fac și ele cu un rost și o socoteala, nu așa aiurea. Am aflat cum sunt împărțite și cum e centrat subiectul principal de la Mihai Răitaru .

Ne-a analizat chiar și câteva fotografii postate deja pe Instagram. A spus puncte forte și ce e de îmbunătățit.

Ultima parte trebuie sa recunosc a fost și cea care mi-a plăcut cel mai mult. A vorbit reprezentata unui brand românesc de cămăși care ca sa supraviețuiască a alas sa exporte mai mult.

Alina Rachieru Ilie de la Pineberry se ocupa de contul de insta al companiei și a fost super drăguța sa ne împărtășească câteva tipsuri.

Am fost așa pe faza cu ea. Înțelegeam ce vrea sa spună chiar si dinainte sa înceapă. Rar simt așa conexiune cu cineva. Avea un fel de a prezenta lucrurile foarte liniștitor. Sau sa fi fost de la zâmbetul ei larg?

Ca sa fii căutat și sa apara și colaborările trebuie ca tu sa faci primul pas. Etichetezi companii renumite, le lași sa vadă ca tu te ocupi cu asta și vrei sa colaborezi, eventual dai tag pentru și mai multă expunere. Contul personal ar trebui despărțit de cel al bradului tău. Nu încurca munca ta cu pozele personale.

Fotografiile sunt atent alese, culorile evidențiate contează foarte mult, nu trebuie sa avem imagini încărcate ci mai degrabă centrate pe un singur obiect.

Acum, in urma Digital Parents Talks îmi dau seama ca eu nu am acordat atenția necesară Instagramului. Am primit oferte de colaborări și din lipsa de timp le-am refuzat. M-am centrat mai mult pe blog și pe Facebook in timp ce pe Instagram puteam avea mult mai multă vizibilitate.

Nu caut neaparat faima, vreau mai mult sa am un cont curat care sa te facă sa revii și sa fie o oaza de frumusețe și liniște.

Dacă o sa reușesc rămâne de văzut. Măcar m-am mai pus la punct cu ce trebuie sa fac sa fie bine.

Aici o găsiți pe Annazidezi pe Instagram dacă aveți și voi cont. Ea va așteapta de mult timp la schimb de follow. Din 2013 chiar. 😜

Dacă aveți și voi un blog și vreti sa întâlniti oameni cu aceeași pasiune, va rog sa ma trageți de mâneca sa mergem împreuna. 😊

3 gânduri despre &8222;Digital Parents Talks 10 sau cum sa strângi 50 de bloggeri laolaltă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s