Becuri economice sau leduri? Până și copiii mei știu ce sa aleagă

Eu nu am fost învățata ce înseamnă să reciclezi. Sau de ce e bine sa faci asta. Bine, ca nu exista nici atât plastic pe vremea aceea. Nouă ne făcea tata papuci din lemn, jucării din lemn, scăunele și măsuță din lemn și intotdeuna scriam și pe dosul foii. Dar am făcut tot posibilul să-i învăț pe ei ce însemna protejarea mediul in care trăim. Și cred că mi-a reușit, pentru ca ei știu de ce nu putem lasa apa sa curgă foarte mult. Sau de ce nu prăpădim hârtia aiurea. Mergem des in pădure, privim copacii inalti ca sa știm de unde vine oxigenul pe care îl respirăm. Acum consumă controlat. Știu ce trebuie să facă și cunosc urmările consumului exagerat.

Ei sunt copiii ăia care se ceartă pe stradă care să ducă la gunoi hârtiile și sticlele aruncate de alții. Și care îmi spun mie, uituca de meserie, sa ma întorc, când vreau sa plec din casă și uit becul aprins la baie.

Apropo de baie. Acolo îmi fac veacul. Dimineața după ce îi spăl, ii îmbrac și le mai dau și ceva de băut înainte sa plece la grădi, rămân stăpâna pe baie. Acolo experimentez câte un machiaj pe zi. In fiecare zi altul. Și durează ceva pana sunt gata de plecare. Mai ales când îmi fac și parul. Am nevoie de lumină multă, dar fără sa facem risipă de energie. Umbrele fardului trebuie sa vina perfect acolo unde e nevoie. Tușul trebuie aplicat cu mare precizie, iar iluminatorul nu trebuie sa vina mai jos de linia pomeților. Ies foarte rar complet nemachiata.

Aveam nevoie de corpuri de iluminat pe care sa ma bazez. Așa că am apelat la becuri cu led. Înainte aveam becuri economice. Dar becurile cu led au o viața de funcționare de până la 10.000 de ore, pe când la becurile led este de 50.000 de ore. Se va observa treptat si la factura. Nu se supraîncălzesc, copiii nu risca sa se ardă dacă ating din greșeala. Nu emit radiații și reduc emisiile de CO2.

Încet, încet, am extins nebunia in toată casa. Acum avem și aplice și plafoniere cu led. N-as mai reveni niciodată la ce foloseam înainte. Nu după ce am aflat beneficiile folosirii lor.

Le-am explicat și copiilor de ce e bine sa folosim becurile cu led. Au înțeles și m-au ascultat mirați când le povesteam cum reușim sa salvăm planeta. Le-am spus ca noi o sa fim eroii care ajută omenirea și asta le-a plăcut foarte mult. Mai bine stăteam in banca mea, că au scos toate costumele de eroi pe care le aveau. Nu vreti sa știți ce a ieșit. Haos. Haine aruncate, schimbate intre ei, gălăgie, mare nebunie. Vecinii știu. Ca la noi. Când nu e tati acasă. 😂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s