Să fii mamă nu înseamnă numai nopți pierdute și coc în vârful capului

Aud în jurul meu mamele cum se plâng: mi-a făcut febră, mă trezește de nu stiu câte ori pe noapte, suge prea mult, e rău/rea, nu am timp de nimic, nu stă fără mine, nu mi-a mâncat la prânz, etc. Apoi, ele sunt foarte obosite, sunt extenuate practic, n-au timp de manichiura, nu stă cu nimeni, plânge după mine mereu.

Dau vina pe copil pentru orice. Că n-au avut chef să-și prindă parul altfel e că n-a avut timp. Copilul îi mănâncă tot timpul.

Dragi mămici, timp ai pentru orice dacă vrei. Sa fii mămica nu înseamnă numai coc prins în repezeală și haine anapoda. Nu înseamnă numai nopți pierdute și timp irosit în defavoarea ta. Nu însemna numai cearcăne sau oboseala. Sa fii mămica e mai mult de atât. De ce nu vedeți minunea de lângă voi? Cum credeați că se va face mare? Crescându-l alții? Cine să aibă grija de sufletul lui mai bine decât cea care i-a simțit bătaia inimii dinăuntrul ei?

La cine să găsescă liniște și alinare decât la cea care îl știe din prima secundă a vieții. Pentru el, brațele tale obosite e întregul lui univers.

Sa fii mamă înseamnă să dai tot și să nu aștepți nimic în schimb. Să ai puterea să o iei de la capăt cu zâmbetul pe buze ca și cum noaptea albă a fost o petrecere și nu un timp pierdut. Sa fii mamă înseamnă să ai darul de a primi o binecuvântare mai presus de orice alt câștig din viața ta.

Nu vă mai plângeți. Timpul ăsta nu se mai întoarce. Ei nu vor avea nevoie de voi mereu. Dacă vei avea acum grijă de el așa cum trebuie, cu blândețe, validare și acceptare, îi vei lăsa ușa deschisă pentru mai târziu. Atunci când va avea nevoie de un umăr pe tine te va căuta prima. Nu se va ascunde de tine. Mai târziu vei vedea că tot efortul tău a meritat. Iubește-l acum, ca să te iubească mai târziu.

5 gânduri despre &8222;Să fii mamă nu înseamnă numai nopți pierdute și coc în vârful capului&8221;

 1. Tocmai, suntem obosite si imbracate anapoda, pentru ca ne lipsim si de alea 5 min numai sa stam cu copilul nostru si de cele mai multe ori si de vrei si iti propi sa te aranjezi, intervine grija pentru copil,in special cand pleci undeva cu el cred ca stie toata lumea ce implica iesirea cu un bebelusi, schimburi, mancare, servetele etc, si te trezesti in oras fara sa mai apuci sa te ajanjezi! Ca ne plangem…asta e foarma noastra de descarcare,ca nimeni nu vine sa iti ia copilul si sa zica: stau eu, du.te ai grija de tine! Nu vine nimeni!!!..nici sa mergi la baie! Si daca ma plang,ma plang pentru ca asa poate iti dai seama si cat de obosita sunt si timp putin am si nu mai judeti felul cum arat! 😐Asa ca scuza.ma daca ma enervez cand vad asemenea judecati! 😯Pana nu esti in situatia aia, nu poti critica si judeca! E usor de dat cu parerea, dar practica difera de teorie! Si copii difera de la unul la altul! Uni sunt cuminti stau acolo unde ii pui, alti sunt ca niste liane care nu vor sa se desprinda de mama nicicum! Bravo mamelor care au timp de toate si arata impecabil, respect lor ca reusec! Eu nu am timp si poate nici nu imi mai pasa, pentru ca stiu ca aceasta perioada de 2 ani, cand ei depind aproape complet de tine ca mama, trece repede si puiul meu o sa cresca si atunci o sa pot sa ma aranjesz cum vreau! Atat timp cat tu esti linisita si fericita alaturi de puiul tau, care si el, la randul lui este bine ingrijit, inistit si fericit, nu cred ca e treaba nimanui cum arati si te simti.😯😊😜

  Apreciat de 1 persoană

  1. Tocmai, suntem obosite si imbracate anapoda, pentru ca ne lipsim si de alea 5 min numai sa stam cu copilul nostru si de cele mai multe ori si de vrei si iti propi sa te aranjezi, intervine grija pentru copil,in special cand pleci undeva cu el cred ca stie toata lumea ce implica iesirea cu un bebelusi, schimburi, mancare, servetele etc, si te trezesti in oras fara sa mai apuci sa te ajanjezi! Ca ne plangem…asta e foarma noastra de descarcare,ca nimeni nu vine sa iti ia copilul si sa zica: stau eu, du.te ai grija de tine! Nu vine nimeni!!!..nici sa mergi la baie! Si daca ma plang,ma plang pentru ca asa poate iti dai seama si cat de obosita sunt si timp putin am si nu mai judeti felul cum arat! 😐Asa ca scuza.ma daca ma enervez cand vad asemenea judecati! 😯Pana nu esti in situatia aia, nu poti critica si judeca! E usor de dat cu parerea, dar practica difera de teorie! Si copii difera de la unul la altul! Uni sunt cuminti stau acolo unde ii pui, alti sunt ca niste liane care nu vor sa se desprinda de mama nicicum!Si nu povestim toate astea ca sa dam vina pe copil,e absurd sa crezi si sa spui asa ceva! 😯 Asta e realitatea, se schimba viata ta, ai o minune in viata ta, care da, iti ocupa tot timpul, dar nu l.ai schimba pentru nimic in lume, indiferent cat de greu e!😍 Bravo mamelor care au timp de toate si arata impecabil, respect lor ca reusec! Eu nu am timp si poate nici nu imi mai pasa, pentru ca stiu ca aceasta perioada de 2 ani, cand ei depind aproape complet de tine ca mama, trece repede si puiul meu o sa cresca si atunci o sa pot sa ma aranjesz cum vreau! Atat timp cat tu esti linisita si fericita alaturi de puiul tau, care si el, la randul lui este bine ingrijit, linistit si fericit, nu cred ca e treaba nimanui cum arati si te simti.😯😊😜

   Apreciat de 1 persoană

 2. Vaitatul, victimizarea sunt la mare moda in ultima vreme si nu numai la mamele cu copilasi mici. Parca daca nu te vaiti nu existi, nu esti in trend. Se vaita si cele cu copii mici si cu copii mari si fara copii, se vaita toata lumea non stop. Sincera sa fiu la barbati nu am observat acest obicei . Nu este vorba doar ca nu au timp sa se aranjeze, sau sa faca treaba prin casa, se vaita si ca trebuie sa se duca la cumparaturi, sa rezolve o problema, pur si simplu dau ochii peste cap din orice. Vai, trebuie sa spal! Vai, trebuie sa duc copilul la bazin! Vai, trebuie sa ma duc sa cumpar coirapi! Ma scot din sarite si eu nu sunt asa diplomata ca si tine! 😉

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s