Am adunat laolaltă 5 probleme cu care se confruntă mamele care stau acasă.
Le stiu de când stateam eu acasă pentru că eu am fost casnică. Nu mi-a plăcut.
Eu nu pot să stau acasă. Nu înțeleg femeile care stau acasă și nu au o ocupație. E confortabil să stai acasă când e copilul mic. Te poți ocupa de el, îl ai sub supraveghere, îi gătești, e confortabil. Dar când trebuie să meargă la grădiniță sau la școala, deja nu-ți mai rămâne nimic de făcut. Poate decât menaj și curățenie.
Eu am rămas acasă aproximativ 4 ani, iar problemele cu care mă confruntam erau din ce în ce mai greu de controlat.
Stima de sine
A scăzut considerabil. Mă simțeam inutilă oricâte lucruri aș fi făcut. Toate femeile păreau mai frumoase și mai interesante decât mine. Le priveam pe stradă și mă simțeam mică pe lângă ele.
Munca
Statul acasă nu însemna că stau degeaba. Eram în parc cu copiii, ori găteam pentru ei sau mergeam în vizită. Făceam din ce în ce mai multă treabă și tot nu o terminam. Când stai acasă, de multe ori, muncești mai mult decât o faci la serviciu.
Oboseala
Simțeam constant oboseala. Făcea parte din mine, ca și acum, deși merg la serviciu și sunt și mai ocupată. Copiii mă epuizau. Încercam să fie bine pe toate planurile și părea că eșuam deși încercam din răsputeri să fie bine.
Recunoștința
Nimeni nu mă înțelegea. Urcam cu un copil în brațe și cu celălat agățat de sacoșele pline cu cumpărături zilnic de câteva ori. Așteptam recunoștință nu știu din partea cui, dar nu apărea deloc. Totul depindea de mine și de cum aveam să abordez viața în continuare.
Nimic pentru mine
Făceam totul pentru ei și prea puțin pentru mine. Credeam că așa trebuie să însemne că ești mamă. Să faci sacrificii și să o iei de la capăt cu zâmbetul pe buze. Nimic mai fals. Nu aveam timp de coafor, unghii sau chestii feminine. Totul pentru casă și familie.
Mă gândeam des la toate proiectele pe care le lăsasem baltă din cauza fricii de eșec. În liceu am apărut într-un videoclip. Atunci de ce puteam și acum nu mai era cale să o scot la capăt.
Totul până intr-o zi în care am clacat. Eu puteam să-mi plâng de milă sau puteam să fac ceva să ies din asta. Și am făcut. Am început încet cu proiecte scurte în televiziune. Drumul până la Bucuresti era obositor cu amândoi copiii după mine. Era prea puțin. Trebuia să îmi fac o rutină din asta.
Am plecat la serviciu. O să spuneți că nu e mare lucru, toate femeile la un moment dat au trecut prin asta. Ei bine, eu am avut curaj și am lăsat copilul de 1 an și 9 luni pe mâna unor străini și am plecat de acasă. Nu a fost ușor să mă adaptez, dar nici foarte greu. Doar un imbold mi-a trebuit. Imbold pe care mi l-a dat viața. Când am realizat că eu pot orice, nimic nu a mai contat.
Acum e mai greu, recunosc, dar psihicul meu e în cotele normale, cel puțin. Vă spun pentru că am făcut teste care să ateste asta. Și nu numai asta. Simt eu că acum contez mai mult. Am mai multă încredere în mine. Zâmbesc mai mult și culmea, am mai multă energie. Îmi cresc copiii la fel, mă ocup de ei nici mai mult nici mai putin decât o fac toate mamele care au un job. Le gătesc, îi spăl, o fac și eu mai des decât atunci când eram doar acasă și toată lumea e fericită. Așadar chiar nu înțeleg mamele care se plâng și stau acasă. Eu vă înțeleg dragile mele, e greu, dar totul depinde de voi.
As adaugă mulțumirea. Ma simt mulțumită ca pot contribui și eu la „venituri”, atât pentru mine cât și pentru familie.
Ma simt mult mai utila, responsabila și independenta.
Frumoasa ideea articolului!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ah, ce idee buna! Nimic nu se compara cu sentimentul de utilitate. Mulțumesc mult!🤗
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Anna, și eu m-am simțit cam cum te-ai descris și m-am apucat să fac treabă de acasă. Nu mă simțeam inutilă, dar iubeam munca pe care o lăsasem pentru copiii pe care mi-i îngrijeam. A fost puțină diversitate și mi-a plăcut. 🤗
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ai făcut și altceva, ai căutat o alta motivație. Ma bucur pentru tine și pentru afacerea ta. Sper sa ți aducă beneficii pe toate planurile
ApreciazăApreciază
Îți mulțumesc, Anna! Tot așa îți doresc în ce te privește, toate să-ți meargă din ce în ce mai bine!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu pot sa fiu in totalitate de acord cu tine.E adevarat ca statul degeaba nu iti aduce satisfactii.Dar…Nu inseamna ca daca stai acasa esti inutila.Nu inseamna ca nu te mai aranjezi sau ca nu iti mai faci manichiura.Si da,sunt casnica.De nevoie dar sunt.Asta nu inseamna ca sunt o gospodina nepieptanata.Si nu ma plang ca stau acasa.Ma enervez uneori dar nu am de ales.Deci te rog sa nu generalizezi.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu am scris din perspectiva mea și cu ce m-am confruntat eu. Dacă tu te simți bine stand acasă, ești un caz fericit și nu te încadrezi in tiparul expus de mine. Bravo tie!
ApreciazăApreciază