Tăticul modern e aici fără rușine

Tăticul modern e aici și nu-i e rușine să fie prezent.

În articolele trecute am scris despre ce înseamnă o mamă modernă. Cu toate că mama modernă nu tine de aranjat sau haine la modă, tăticul modern bifează și aceste lucruri.

Tăticul moder e întâlnit din ce în ce mai des. Nu se sfiește să-și ducă copiii la școala și la grădinița. Nu îi e teamă că le va știrbi masculinitatea când le spune “te iubesc” des. Îi îmbrățișază fără să se uite peste umăr dacă l-a văzut cineva. Îi hrănește la fel ca mama. Are grijă de ei așa cum se pricepe mai bine atunci când mama lipsește. Face eforturi ca totul să fie bine: la muncă, acasă, în familie.

Gândește limpede în situații extreme, e capul familiei, deși o lasă pe mami să ia deciziile importante legate de copii.

Tăticul modern are grija de familie așa cum are și de el. Nu neglijează aspectul fizic, nici al lui nici al copiilor. El e cel care împletește părul fetiței lui și care îndreaptă papionul ștrengarului la serbare.

Se informează constant de metode de a creste copii fericiti și îi ajută atunci când au nevoie.

Nu e modern să îți fie frică de propriul copil. Nu e modern să îl lași în grija mamei cu gândul că vei avea grija de el când va fi mai mare. Tată ești de la naștere și te comporți ca atare de atunci, nu după 7 ani. Nu e cool să eviți responsabilitățile și să te consideri tată. Tata e cel care asigură masa zilnică a familiei și sănătatea emoțională a celor mici. Altfel nu ești nimic.

Eu am un un exemplar acasă. Și mereu mă uimește lejeritatea cu care și-a asumat meseria de părinte. E natural, nu face nimic forțat, e parte din el copiii, așa îi și tratează. Sper să nu se schimbe vreodată.

Cel mai mult îmi doresc ca și fiii lui să fie ca el atunci când vor fi mari. Să-și iubească copiii la fel cum îi iubește tati pe ei acum. Când sunt copiii mei cu el eu n-am nicio grijă.

La mulți ani! Vă iubesc!

2 gânduri despre &8222;Tăticul modern e aici fără rușine&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s