Nu contează ce facultate termini, contează unde ai noroc să lucrezi

Nu contează ce facultate termini, contează unde ai noroc să lucrezi, așa e la noi în țară.

Am urât matematica sincer. La modul, ziceai “mate” și îmi stătea voma în gât.

Cam toată viața m-am ferit de ea.

La școala primară, cam prin clasa a patra, preferam să fac 10 compuneri, decât să rezolv un exercițiu la matematică. La generală, abia am reușit să iau un amărât de 6 la capacitate cu toate meditațiile din ultimii doi ani.

La liceu am ales profil uman fără să clipesc. De pe a X-a încolo n-am mai făcut matematică. Doamne ajută! De când așteptam ziua.

Facultatea a fost mișto rău. Când ajungeam. 🙄 Am ales Științele Comunicării, specialitatea Jurnalism. Chiar îmi plăcea. Mă regăseam cu totul. Nu știam unde o să lucrez pe urmă. Nu aveam niciun obiectiv. Poate nici zona în care locuiesc nu a avut așa nevoie de forță de muncă în domeniu. Am avut o profesoară, tare dragă mi-a fost. Mă inspira, era frumoasă și blândă și bună. Și deșteaptă… Mulțumesc, doamna Georgiana, dacă citiți. 😊

M-am trezit după master că n-am unde să lucrez. Cu studii postuniversitare în comunicare, ia și caută până îți vine rău.

Brusc, ideea de jurnalist nu mai părea așa grozavă. Am lucrat peste tot, numai în domeniu, nu. Că, de, e greu în România să ai și aspirații, și familie și jobul dorit.

Printr-o întâmplare am ajuns să lucrez la bancă. Oribil! Nu mi-a plăcut deloc. După 6 luni am plecat val-vârtej. Eu, omul cifrelor? Niciodată.

După alți 3 ani și ceva, printr-o altă întâmplare, am ajuns de unde am plecat.

Tot cu matematică, tot cu calcule, tot cu cifre. De ce mă întrebați? De fapt, am atâta matematică în sânge, de mi se face rău câteodată. Noroc că după serviciu, vin acasă la blog. Pasiunea mea dintotdeauna. Dar, hei, trebuie să mâncam și noi. Și d-aia acum matematica începe să-mi placă. Mai ales spre sfârșitul lunii cand trebuie să vină “Salariu day”. Așa că nu mai faceți facultatea de management ca să deveniți manageri, că nu știi unde te duce viața. În România e despre unde prinzi loc, nu despre ce termini. Important e să nu renunți la visuri. Oricât de ireale ar părea, tu să crezi. Intr-o zi, cine știe, tu doar să nu renunți.

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Nu contează ce facultate termini, contează unde ai noroc să lucrezi&8221;

 1. Adevarat. Facultate de Litere, Master Didactic, două module psihopedagogice și niciun loc de profesor de limba și literatura română în București. Am predat un an și după nu au mai fost posturi disponibile. Așa se face că îți scriu din UK. Până mă reîntorc sper să dispară legea cu pensionarii la catedră și să reușesc să iau un post să fac ceea ce îmi place. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 2. Felicitari pentru articol !
  M- am regasit perfect in povestea ta, nu conteaza ce facultate faci, importanta este viziunea ta !
  Dupa 25 ani de cand am acceptat schimbarea dandu- mi demisia de la un job stresant , sunt fericita ca am facut cea mai buna alegere : Sunt stapana propriului meu destin!
  Am avut curajul sa pun capat si sa o iau pe un drum necunoscut.
  Iubesc oamenii , iubesc sa daruiesc , imi plac provocarile si competitia . Ador recunoasterea meritelor.Compania la care activez mi- a indeplinit toate visurile : calatorii in peste 140 de destinatii de lux, premierea rezultatelor pe marile scene ale lumii .
  Cand compania te apreciaza si tu faci totul cu pasiune nici nu stii cum trec anii.
  Cea mai frumoasa realizare sunt visurile indeplinute ale celor 20000 de persoane alaturi de mine!
  Ce as putea sa imi mai doresc? Am tot ce mi- am propus , prieteni adevarati , un job in domeniul frumusetii, o familie fericita si implinita!
  Mai am unsigur vis :
  In 2020-2021 sa am sanatatea necesara sa pot darui sansa de a fi Stapana propriului destin la inca 100 persoane ambitioase ca mine !
  Iar la final sa spun fericita :
  Am reusit si de data asta!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s