Dr Cristian Andrei: cum să obținem zâmbetul și respectul copiilor a fost o conferința utilă de la care am plecat toți mai informați.

Un grup de părinți și de profesori dornici de informație, s-au strâns intr-o zi de vineri să asculte sfaturile renumitului Dr Cristian Andrei.
La Pitești, la inițiativa ILC, Cursuri Engleză Germană Pitești, s-a ținut Conferința Educațională “Cum obțin zâmbetul și respectul respectul copilului atât în clasă, cât și acasă”.
Totul ține de mesajul non-verbal pe care îl transmitem copilului conștient sau inconștient. Dacă vrem să-i transmitem bucurie, el trebuie să o vadă în noi și pe fața noastră. Ne-am obșinuit cu toții să-l punem pe el și acțiunile lui în prim plan. El nu vrea să audă câte năzbâtii face. Vrea să audă câte făceai tu când erai mic. Pune-te în locul lui și amintește-ți împreuna cu el de când erai mic.
Nu-l minți. Dacă e acru, e acru. Nu încerca să-l faci să creadă altceva. Trebuie să fim onești cu el și cu noi înșine.
Arată-ți greselile și recunoaște-le. Nu te pune ca părinte pe un piedestal. Lasă-l să vadă că ești uman și poți greși. Iar atunci când o faci față de el, cere-ți iertare.
Ce strică adulții la copii?
Curiozitatea. E așa drăguț când sunt în perioada “de ce”… Până la un moment dat, când nu mai știi ce să-i răspunzi. Îți pierzi răbdarea cu el și îi ceri să tacă. O să tacă, o să înceteze să mai întrebe. Se va sfârși odată cu curiozitatea lui și inocența și așa se va îndepărta de noi.
Încrederea. Când îi zici: “Hai, mai ia o lingură și gata!” El simte că e sătul, dar va mai lua o lingură forțat. Și atunci toată încrederea se destramă. Confuzie, oroare de mâncare, neîncredere în ce îi spune corpul. Slavă Domnului că am trecut cu bine de faza când stăteam cu gura pe ei să mănânce.
Rivalitatea între frați
Fratele cel mare trebuie tratat ca atare. Cine primește primul desertul? Cine e mai mare. Deși cel mic va dezvolta un ușor complex de inferioritate, i se va explica faptul că și el e mai mare în comparație cu un cățel, sau cu un văr mai mic. Rivalitatea se naște mereu în egalitate. Frați egali = Competiție. Asta nu știam. Prerogativele fratelui mai mare trebuie aduse mereu în vedere. El e mai mare și toată lumea trebuie să știe asta. Cei mici nu sunt mai speciali doar pentru că sunt mici. Timpul trebuie petrecut impreuna în familie, dar și separat. Cu fiecare copil în parte, să-i știm năzuințele, dorințele, plăcerile sau neplăcerile.
De ex: cu cel mic faci planuri să-i cumperi o bicicleta celui mare. Când o să zică și el că vrea o să amâni termenul când o va primi.
Adolescenții
Aici e treabă grea care mă așteaptă și pe mine peste doar câțiva ani. Adolescenții trebuie să aparțină unui grup. E important pentru ei să se distreze, să fie iubiti și acceptați de ceilalți. Lor nu le pasă de viitor, de ce va spune lumea, pentru ei există prezent și doar atât. Ca să facă parte dintr-un grup va face orice: va bea, va fuma. Nu o să poată fi verificat tot timpul, de aceea el trebuie îndreptat și către alternative mai sănătoase în ceea ce privește anturajul. E ok și cu banda care bea și fumează, dar va fi îndreptat și către prieteni mai temperați. Adolescenții, și ei au nevoie să cunoască poveștile noastre de viață. Vor și curioasi și poate, chiar vor avea de învățat. Toate spuse amical, fără reproșuri sau răutate.
Aș avea mult mai multe de scris despre ce s-a discutat în numai câteva ore. Am sintetizat doar o parte care sper să vă fie de folos.
Pentru mine a fost o seară în care am văzut cele mai multe femei frumoase pe metru pătrat. Sincer. Niciunde n-am vazut femei mai aranjate ca in seara aceea. Mulțumesc mult celor care a făcut posibilă întrevederea cu Dr Cristian Andrei. Piteștiul are nevoie mai mult ca oricând de astfel de evenimente. Mulțumesc și pentru invitație pentru că eu și toți cei din sală am plecat mai informați și mai educați spre parenting blând.
Pretioase informatii, aia cu rivalitatea nici eu nu prea stiam cum sa o gestionez. Iar adolescenta e o etapa chiar distractiva si mi se pare cea mai faina de pana acum, poate si pentru ca fiica-mea are niste gasti tare faine, ma distrez si eu pe langa ei cand ma accepta 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mi-ar plăcea și mie sa fie Funny adolescenta. Apăi, cu Dumnezeu înainte. 😜
ApreciazăApreciază
Bravo! O sinteză super a informațiilor primite.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc, sper ca înglobat tot ce se putea. 🤗
ApreciazăApreciază
alte minciuni marca Cristian Andrei. Suntem destui cei care cunoastem cum minte Andrei C, mai ales cand e vorba de copilaria lui.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am descris lucruri generale auzite și la alți terapeuți. Nu stiu ce să zic despre Copilăria lui, nu face subiectul articolului.
ApreciazăApreciază