Nu mai instigați la ură. Arată că-ți pasă și stai acasă. Atât.

Cred că autoizolarea și distanțarea socială îi face pe unii să devină periculoși.

Deși m-am concentrat cât am putut să evit postările negative, nu am reușit pe deplin.

În primul rând, nimeni nu a fost pregătit pentru pandemie. Niciun stat, niciun președinte, niciun om de pe planetă. Suntem indivizi făcuți să trăim în comunități. Ne e greu să stăm în casă și să evităm întâlnirile. Și asta ne facem vulnerabili. Suntem tentați să citim tot ce ne pică în feed. De multe ori suntem răi noi cu ai noștri. Se critică țara. E de nimic. Nu e pregătită pentru situații de urgență. Nu avem spitale suficiente. De parcă nu am trăit aici și ne-am ales singuri soarta.

Nimeni nu a fost pregătit pentru pandemie. Nici măcar China. Și ei au construit un nou spital. În Italia și Spania, țări dezvoltate economic, mult peste România, se triază pacienții și li se pun aparate de ventilație în special tinerilor. Nici ei nu au suficiente aparate de ventilație. În toate țările din lume se construiesc spitale militare pe stadioane și la marginile orașelor. Era culmea ca România să aibă sute de spitale și să fie cel mai pregătit stat din Europa. Având în vedere și trecutul comunist al nostru.

România a primit în ultima lună aproape 1.800.000 de români de peste graniță. Toate măsurile luate de autorități au fost luate cu un scop. Nu am nimic de reproșat. E prima dată în istorie când ne confruntăm cu așa situație. Armata, Poliția, Jandarmeria, fac tot posibilul să asigure liniștea și ordinea. Și o fac bine de tot. Medicii își riscă viața în fiecare zi și noapte. Și tu ce faci? Stai acasă la confort și instigi la ură.

Să nu îți iubești țara în care te-ai născut e absurd. Americanii zic, “God Bless America”, noi zicem, “România e de c…”. Si asta vine de la oameni intelectuali, care au cunoștința și putere de judecată, mult peste media socială. Mi se pare abject să profiți de situația asta neașteptată și plină de incertitudine ca să instigi la ură. Suntem aici toți. Toți trecem prin asta. Important e să ne ținem curajul unii altora. Dacă instigi la ură și la critici inventate, ai o problemă. Zic asumat această acuzație.

Am ajuns să apreciez meme-urile funny, decât să urmăresc urâcioșii care găsesc nod în papură ca să mai împroște cu ură.

Gata, fraților, lăsați campaniile politice și negativismul, nu-i mai arde nimănui de ură.

Arată că îți pasă și stai acasă. Atât.

9 gânduri despre &8222;Nu mai instigați la ură. Arată că-ți pasă și stai acasă. Atât.&8221;

  1. Sînt tare de acord cu tine, deși cînd vezi cazuri gen Suceava, primar sau ce era el, îți vine să urli cumva. E atîta neîncredere acumulată în autorități… dar nici instigatul gratuit nu duce nicăieri 😦
    E categoric o diferență între oamenii supărați și site-urile și persoanele care din ură și instigări trăiesc.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Corect. Sunt mii de distribuiri in masa a unor mesaje false din surse neautorizate care mai mult instiga decât sa informeze corect. E o situație nemaiîntâlnită nici de autorități, nu numai de noi toți. O să treacă, sper cât mai curând.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s