Voluntariat pe pandemie? Da, se poate

Voluntariat pe pandemie? Da, se poate indiferent de vremurile în care trăim.

Mereu am vrut să ma implic în proiecte de voluntariat. Chiar am fost parte în unele. Am donat munți de jucării, hăinuțe, cărți în tot satul meu natal și la alte comune din apropiere.

Anul trecut defilam pe podium în creații românești pentru copii mai puțin norocoși. Un proiect la care am fost tare mândră să pot contribui. Toată blogosfera a fost prezentă acolo. Am simțit că fac ceva bun și mi-a dat o mare satisfacție personală.

Anul acesta am ales să fac pe cont propriu. Alături de asociația The Social Incubator , am fost mentor de fapte bune.

Anual, aproximativ 3500 de tineri părăsesc sistemul de protecție a copilului, nepregătiți pentru viața pe cont propriu. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului se angajează legal. De altfel, România e țara numărul 1 în Europa în ceea ce privește numărul de persoane traficate.

Scopul meu, în calitate de mentor a fost acela de a îndruma tinerii către un parcurs profesional care să le asigure independența pe termen lung.

Am lucrat cu o fată frumoasă, veselă și foarte inteligentă. Eu am fost aleasă de ea și ne-am potrivit mănușă.

Am avut discuții video, am împărtășit experiențe, ne-am povestit câte în lună și în stele și am rămas prietene. Poate nu e un lucru mare pentru alții, dar pentru mine a însemnat mult. Am fost un ghid in viața ei de bună voie. Am încercat să îndrum așa cum poate mi-ar fi plăcut și mie să o facă cineva atunci când eram de vârsta ei.

Ea e studentă în anul 1 și lucrează în același timp. Știe ce înseamnă greul și nu se renunță ușor atunci când își dorește ceva. E o luptătoare pentru mine. Am avut de învățat mai mult eu de la ea. Așa am văzut relația noastră.

O susțin din suflet pe Florentina în tot ce și-a propus și o să ne întâlnim cât de curând. Promit!

Timp nu avem niciodată, e greu să ne împărțim în o mie de părți. Dar toți putem ajuta într-un fel pentru o lume mai bună.

Au fost seri când nu aveam timp nici să mănânc, dar am făcut o prioritate din voluntariat fără să-mi pară rău. Le-am povestit și copiilor despre cauza asta. Le-a plăcut mult și m-au ascultat incantați. Îmi doresc ca și ei să urmeze drumul voluntariatului cândva. E o ocazie de conștientizare a faptului că noi suntem chiar norocoși. E oportunitate de a face bine fără să aștepți nimic în schimb. Am fost #mentordefaptebune. Cea mai mare împlinire pentru sfârșitul de an. Am făcut ceva care a contat și pentru alții, nu numai pentru mine. Satisfacțiile personale din fapte bune sunt de neprețuit.

6 gânduri despre &8222;Voluntariat pe pandemie? Da, se poate&8221;

 1. România nu prea cunoaște definiția voluntariatului.. Nu se prea înghesuie lumea; totuși există semne că lucrurile se mișcă, și facă Domnul ca febra voluntariatului sa-i cuprindă pe cât mai mulți, în special pe tineri..

  Felicitări pentru implicare în aceste proiecte de mare nevoie !
  De fapt asta este esența acestei sărbători: să ajuți pe alții, nu pe tine; asta au făcut magii la Nașterea Domnului.. Bravooo !!!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Off, Doamne, Ana; eu îți mulțumesc pentru că înțelegi ce înseamnă voluntariatul, dar mulțumesc tuturor celor care se implică în acest mod.!
    Am văzut în repetate rânduri ce poate face un grup de oameni, fie el cât de restrâns; pur și simplu se pot face minuni din aproape nimic, dar pentru asta este mare nevoie de noi oameni, care să înțelegem oamenii și nevoile lor..
    Săptămână frumoasă îți doresc !

    Apreciat de 1 persoană

 2. Are un impact imens asupra copiilor pe termen lung. Apropo de voluntariat in Romania, exista cultura asta doar ca nu se promoveaza cat ar trebui. Eu am fost crescuta cu exemple de voluntariat incepand de la bunici, parinti si ma straduiesc sa las amprenta asta si copiilor mei, dincolo de beneficiarii directi. Chiar merita si iti doresc succes.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s