Evaluarea la clasa a-II-a. Azi sunt cu emoții

Până anul ăsta eu habar n-aveam de evaluare la clasa a-II-a?! Cine a mai inventat și chestia asta?

Apoi am aflat. Doamna învățătoare, a început să-i pregătească din timp. Au făcut și teste asemănătoare celor care se vor da. Toți din clasa lor știu cu ce se mănâncă. Nu-mi fac griji că nu ar știi vreunul. Sunt încrezătoare și totuși…

Dar iată ca a venit ziua cea mare. 😕

Mă uit la el și ce văd? Un băiețel aproape blonduț, serios, gânditor, slăbuț pe care nu știu cum să-l pregătesc pentru asta.

Parcă e prea mult pentru el. E încă mic. Deși dacă stă lângă mine, aproape m-a ajuns la înălțime.

E oare un examen? Începe deja de la vârsta asta să ne preocupe controlul emoțiilor serios?

Și apoi încep alte gânduri? Oi fi făcut eu bine? Poate trebuia să-l fac să conștientizeze mai mult. Poate i-oi fi indus teama? Poate, poate… Știe cineva ce trebuia să fac?

Chiar nu cunosc exact reteta succesului. În ceea ce privește materia, sunt sigură ca știe. Nu a tocit pe ultima sută de metri. L-am lăsat să se joace pe afară. Am petrecut un weekend departe de tehnologie. Am călătorit. Am mâncat, am râs, am făcut teste de cultură generală în mașină. A fost frumos. Am căutat să-i iau gândul de la testare.

El e puțin introvertit și nu știu exact ce se petrece cu el. Decât când îmi permite el. Și atunci e mai târziu decât mi-aș fi dorit. De aia am căutat să fie relaxat. Așa cum vreau să fie și azi.

L-am îmbrățișat, i-am urat succes și distracție plăcută. La fel ca în fiecare zi. Vreau să știe lucruri care o să-i fie de folos, dar să nu uite să se distreze. Asta e vârsta cea mai potrivită s-o facă.

Nu am vrut să fac sa fie altfel ziua asta. E doar un test. Eu tot o să-l iubesc și dacă o să mănânce o literă (se mai întâmplă câteodată).😂 Și o să-l aștept cu sufletul la gură. Că prea repede a intrat în pâine cu examenele vieții. Oricum, o ard cool, mă fac că nu-mi pasă. Sper să-mi iasă.

Care mai aveți azi emoții ca ale mele ?🤭

6 gânduri despre &8222;Evaluarea la clasa a-II-a. Azi sunt cu emoții&8221;

 1. Si baiatul meu e tot in clasa a II-a. Din pacate, el a plans de dimineata. A mai plans si cand doamna le-a spus de evaluare, ca o sa ii supravegheze alta doamna. Eu nici nu am pomenit de eveluare de cand am aflat de ea, stiu ca este emotiv si nu vreau sa sufere inutil. Sper sa treaca cu bine de aceste trei zile, emotional ma refer, de stiut materia nu imi fac griji.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Și eu tot emotional mă gandesc sa nu-l afecteze. Părea ok de dimineața, am încercat să-l destind, am râs, dar tot îmi e frică.
   La ei doamna a zis că o să-i supravegheze dansa. Asta e un plus de confort. Eu sper sa fie bine, deși parca sunt prea mici pentru asta. 😔

   Apreciază

 2. Am emoții… 😊! Piciul meu nu are, sau nu a lăsat să se vadă acest lucru! Nu l-am lăsat să le simtă pe ale mele 😔 și așa parcă e prea mult pentru ei uneori… Succes!!! Sunt convinsa că totul va fi bine! 💜

  Apreciat de 1 persoană

  1. A fost bine. A zis că s-a liniștit când s-a gândit la ora 9 o sa fiu eu lângă el. Așa ii spusesem de acasă. 🙏🏼❤️ Uneori nu le vedem emoțiile. Sunt Maeștri să le ascundă. Succes!❤️

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s