E urât să jignești persoanele grase. Dar pe cele slabe?

Spațiul personal a blogului îmi aparține. E un jurnal în care scriu de aproape 7 ani. E pasiunea mea cea mai mare, așa că aici am tot dreptul să îmi expun ideile. La fel ca cea pe care urmează să o transmit.

Eu și familia mea facem mișcare ori de câte ori avem ocazia. Iubim plimbările lungi pe jos, drumețiile, excursiile și plimbările cu bicicleta. Mereu mă îmbrac adecvat. Când spun asta mă refer la o bustieră, colanți scurți, pantofi scurți, că de, căldură mare. Adică îmbrăcăminte de vară, sport. Și nu e ok pentru oamenii de pe afară, am aflat.

Nu mă înțelegeți greșit. Nu sunt adepta bârfei. Sunt o persoană normală, nu îmi place să judec prea aspru, nu vreau să jignesc pe nimeni. Când ies afară sa ne plimbăm, soțul meu e mândru.

Mă rog, așa spune el, acum, eu îl cred.

Corpul meu îmi aparține, și dacă nu ar fi de acord, trăim în 2021, nu cred că n-am putea discuta să cădem la un acord. Dar repet, eu decid ce port în cunoștință de cauză.

E adevărat că e urât să faci ramarci despre greutate unei persoane plinuțe. Dacă spui, de exemplu: “Mai mănânci mult? Nu vezi că ești gras/ă?” e jignitor. Dar dacă spui: “Tu mănânci doar miercurea și vinerea? Ești oase înșirate, nu vezi?” – asta e doar o glumă.

Văd instagramul plin de fete grăsuțe care își expun părțile corpului pline de încredere. Și au multe reacții pozitive. Sunt încurajate să facă asta. Și atunci celor slabi de ce nu e urât să le faci remarci că se îmbracă prea expus? Adică, am muncit pentru picioare subțiri. Am muncit pentru abdomen mai ferm. Nu e normal să nu îmi fie teamă să le expun? Despre sâni nu poate fi vorba, e simplu, nu-i am. 😜

Merg să alerg cu copiii după mine, cu salteaua de yoga, cu apă si gustări pentru ei. E un efort pe care îl fac de drag, de nevoie. E ceva ce îmi face mie bine, chiar dacă nu e ușor. Eu vreau să fac asta ca să arăt bine. Nu m-am trezit așa. Am născut doi copii, corpul mi s-a modificat, am acceptat tot. Și am vrut să-l îmbunătățesc pentru sănătatea mea în principiu.

Dar așa, chiar mă deranjează în general chestia asta. Să-i spui cuiva că ești prea slab nu e nepoliticos? Sau ăștia slabi n-au de ce să se supere? Și oricum vă aud si când credeți că n-o fac. Și nu e frumos. Că eu nu fac remarci despre greutatea voastră. Nu vă mai zic despre băiatul meu cel mare. Aproape săptămânal aud câte un medicament minune de îngrășat. E bine copilul, analizele au ieșit iar bune. Așa e ritmul lui de creștere. Vine din părinți slabi. Sunt convinsă că se va dezvolta frumos. Eu nu sunt îngrijorată pentru el. Nimeni n-ar trebui să fie. Sunt o mamă bună, nu-l înfometez. Ok?

Atât. Nu mai am nimic de zis. Poate decât să-i lăsați și pe ăștia slabi să trăiască cum pot.

Pace!

4 gânduri despre &8222;E urât să jignești persoanele grase. Dar pe cele slabe?&8221;

 1. Nuci nu știu ce-au văzut la tine încât să spună că ești slabă ?
  Pe bune, chiar nu ești slabă..și nici băiatul nu e prea slab.

  Oamenii ăștia, cred că sunt ei prea slabi la cap, acolo au ei slăbiciuni.
  Rămâi așa cu ești și bucurate de viață.. Importanta este sănătatea.
  Duminică plăcută, mâine!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Am avut 43 de kile cam pentru vreo 20 de ani din viata, nici nu-ti inchipui cate am auzit in tot acest timp: spre exemplu, daca merg in maini, sa-mi pun niste pietre in buzunare cand e vant, mai ales ca vin de la Tulcea, unde Crivatul nu glumeste, daca mananc numai in zilele de post, daca-s bolnava ecc.! Chiar si faptul ca „tu sa taci, ca sa fii gras nu-i acelasi lucru cu sa fii foarte slab!” Apoi am pasit pragul celor 40, cam tot atunci m-am lasat de fumat si am luat permisul, una peste alta m-am ingrasat 15 kile si am ajuns la concluzia ca intr-adevar nu-i acelasi lucru, cu 15 kile in plus ma simteam mult mai rau, chiar daca toata viata mi le-am dorit… Asa ca, traiasca slabutele, ca-s superbe! Traiasca si grasutele, ca si ele sunt superbe! Iar cui nu-i place e fix problema lui pentru ca fiecare trebuie sa fie asa cum ii place lui ori cum poate si nu cum vor altii! Iar tu este superba!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Mulțumesc mult! Da, e altfel la slabi, nu-i așa? Putem să aruncăm cu pietre în ei, doar sunt slabi. Mă regăsesc în tot ce ai trăit în perioada 40 kg și eu le-am auzit pe toate. Și acum urmează sa le audă și fiul meu și n-as vrea sa se obșinuiască așa. Tocmai de aia am și scris, pentru el și pentru ceilalți care nu trebuie să permită așa ceva doar pentru că sunt slabi.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s