Internetul înnebunește poporul

Internetul înnebunește poporul acum. Înainte era televizorul, azi moda e alta.

Internetul e plin de sfaturi. Cum să slăbești mai repede. Cum să gătești trei feluri de mâncare din nimic. Ce calități trebuie să cauți la un bărbat/femeie. Cum să faci să ai bani mai mulți făcând mai nimic. Ce să porți, ce să nu porți. Așa se face că pretențiile au crescut din ce în ce mai mult. Bărbații plinuți, care nu fac nimic pentru a avea un corp sănătos, caută femei model cu talie de viespe. Femei care fac multe pentru a avea o imagine ca din revistă. Femeile pe de altă parte, ascultă tot felul de oameni care se cred psihologi și găsesc că cel de lângă ele nu mai corespunde unui tipar pe placul lor. La fel și bărbații. Vor femei îngrijite și gătite toată ziua. Să facă mâncare, să aducă bani, să fie disponibile și să aibă și grijă de copii. Nimeni nu mai vede viața așa cum e. Nu se mai acceptă greșeli, nimic. Toți caută un ideal absolut. Care de multe ori nici nu există. Decât în prelegerile internauților. Sau în mintea celor care îi ascultă.

Internetul e plin de bătrâni. Le-a luat mințile TikTokul . Au găsit un spațiu în care să se exprime, în care nu mai sunt singuri. Vezi femei de peste 60 de ani care apar aproape goale, gata oricând să își arate silueta și să se mandrească cu niște iluzii cum că anii nu au trecut peste ele. Femei cu nepoți și strănepoți care nu au stimă de sine. Sunt bătrâni care fac un așa zis “sport” în casă în timp ce se filmează. Sau mănâncă sau beau nu știu ce fel de licori dubioase. Totul pentru atenție. Totul din singurătate.

Internetul e plin de oameni bolnavi. Oameni care aproape strigă după ajutor prin ceea ce spun sau fac. Mulți îi încurajează pentru propria distracție. Le deschid căi de a se face de râs. De a-i coborî și mai jos în societate. Boala nu mai e tratată. E expusă spre amuzamentul tuturor. Cât de trist!

Internetul destramă familii. Mesajele nu mai sunt nevinovate. Mirajul unei posibile povești cu prinți și prințese prinde tot mai mult. Realitatea e alta, iar când își dau seama, e deja prea târziu. Nimeni nu mai vrea să salveze ceva ce era frumos. E mai ușor să pleci și să crezi că ești mai bun decât cel lângă care ai clădit multe. Greșelile au devenit o normă a ceea ce trăim azi. Toți au o încredere oarbă în ceea ce se aude pe internet. Pui un citat, o melodie tristă cu un filtru cu ploaie și aia e. Te-ai regăsit. E o stare. Cel care a făcut asta a devenit un mentor peste noapte.

Internetul e o afacere. Dacă știi cum funcționează câștigi din asta cât nici nu te aștepți. Dacă ai cunoștințe despre algoritmi și te interesezi puțin, nu ai cum să cazi în plasa celor care deja cunosc asta.

Internetul e plin de copii. Fetițe de zece anișori, multe și mai mici care înjură sau dansează provocator. Totul sub privirile mândre ale părinților. Băieți de gimnaziu care fumează și se laudă cu bijuteriile rudelor mai înstărite. Totul pentru faimă și expunere.

Trebuie să ne trezim. Să filtrăm puțin informația înainte de a urma sfaturile oamenilor care devin cunoscuți peste noapte. E trist să asistăm la “masacrarea online” a bătrânilor. La neputința celor care nu își dau seama cât se râde de bolile lor. Să avem grijă de copiii noștri care au încă mintea crudă. Să avem grijă de bunicii noștri să le umplem golul singurătății cu prezența noastră. Să le mai lăsăm naibii de sfaturi și să facem cum ne spune intuiția. Lumea nu e așa cum pare, nimic nu e așa cum ne arată Internetul.

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Internetul înnebunește poporul&8221;

 1. Bravooo, Anna!
  Exact, nimic în viața reală nu e după cum e prezentat pe internet.
  Ar fi multe de zis, dar rămân cu sentimentul celor expuse de tine în acest articol. E suficient.

  Felicitările mele pentru gândurile tale exprimate aici, și sper eu să citească aceste rânduri cât mai mulți!
  O săptămână liniștită îți doresc! 🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s