Mami pleacă la serviciu 2 

    Sa mergi la serviciu de dimineața pana seara 5 zile pe săptămana poate fi solicitant pentru oricine.

Mai ales pentru mămicile pe care le așteaptă acasa 2 copii destul de mici care simt lipsa ei la fiecare pas si cărora simpla ei prezenta i-ar face puțin mai fericiti.

E greu dar nu imposibil.

Datoria de mama nu se termina niciodata si grija copiilor exista toată viața.

Pe de alta parte, la serviciu m-am redescoperit. Mi-am scos creierul de la naftalina, l-am pus la treaba, l-am dezmorțit ca ajunsesem sa ma doboare rutina.

Sa nu mai vorbesc doar despre copii si sa ma concentrez ore in șir la ceea ce am de făcut poate fi chiar reconfortant. Da, imi face bine sa rad, sa socializez, sa învaț, sa ajut oamenii.

Nu vreau sa cred ca o mama care muncește nu e o mama buna. 

O mama care muncește cu siguranța nu e o mama plafonata, e o mămica modernă care vrea sa conteze si prezenta ei in casa. Nu-mi doresc ca puii mei sa crească cu impresia ca doar tati le-a asigurat necesarul. 

Cand sunt bolnavi e mai rau, ca ma perpelesc de grija lor toată ziua si nu ma pot concentra.

Dar seara cand vin acasa cu cate ceva in geanta si-mi sar fericiti in brațe, țipând cât ii țin plămânii ” Maaamiiii ” imi vine sa-i mănânc.

Si chiar ii mănânc, de falcute, de mânuțe, de piciorușe, de urechiușe…si nu ma satur niciodata.

17 gânduri despre &8222;Mami pleacă la serviciu 2 &8221;

      1. Nici daca as vrea nu as renunta.. chiar daca sunt bugetar. E un serviciu stabil si imi permite sa stau acasa 2 ani in ccc. La privat nu toti amgajatorii accepta asta. Ne gandim si la pensie, tot la copii se ajunge. Ca tot pt ei muncim si tot pe ei o sa ii ajutam mai tz

        Apreciat de 1 persoană

  1. Emancipare, dragă Ana. Femeile nu sunt numai pentru cratiţă şi pentru pat. La urma urmei, nu stăm să cerşim în spatele bărbaţilor.
    „Mami pleacă la serviciu 2” este superbă: mămică iubită, mămică îndeplinită pe plan profesional şi personal.
    Eu ştiu că poţi şi că nu te vei da bătută. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Doamne cata dreptate ai, eu momentan sunt in co de crestere pitica, dar atunci cand se intampla sa plec undeva cand ma intorc e toata o agitata si dupa mine, doar a venit mami acasa, totusi mie dor de locul meu de munca, imi este dor sa socializez „live” si sa fac si altceva decat adunat jucarii de plush, hainute, etc..
    Consider ca o mamica este completa atunci cand are timp si pentru ea, nu doar pentru mancare, calcat, curatenie si lista e destul de lunga.
    Pupici
    http://www.alinapink.ro

    Apreciat de 1 persoană

  3. „Nu-mi doresc ca puii mei sa crească cu impresia ca doar tati le-a asigurat necesarul.” – Saracii barbati… oricat fac pentru familie, noi femeile simtim ca trebuie sa le aratam ca si noi putem si ne incordam pe asta si ne intrebam de ce societatea de astazi e plina de divorturi. Pentru ca femeile stateau acasa si ingrijeau de copii si barbatii se ocupau ca familia sa prospere am ajuns unde suntem astazi. E bine sa nu te plafonezi, dar ce castigi daca te iei la intrecere cu sotul tau, mai ales in fata copiilor?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cred ca nu m-am făcut înțeleasă așa cum ar fi trebuit. Consider ca mamele care aleg sa rămână acasă muncesc de doua ori mai mult decât cele care merg la serviciu, iar cele care aleg sa o facă o fac mai mult pentru ele însele așa cum am vrut sa evidențiez in tot articolul. Și nu consider ca modul acesta de contribuire activa la bugetul familiei ar creste rata divorțurilor. Din contra, lucrurile ar capătă un echilibru firesc al vremurilor in care trăim. Eu vreau sa contribui, nu sa câștig o bătălie, mai ales in fata copiilor care au fost crescuți in egalitate și toleranta.

      Apreciază

Lasă un comentariu