Recunosc, am fost trista pentru câteva momente, ieri.
Cand eram mică, aveam doua verișoare cu care obișnuiam sa ma dau de-a verii. Așteptam cu nerăbdare duminica cu pricina împopoțonand strachina cu fel de fel de bunătăți si de flori. Era un fel de competiție, a cui sa fie mai bogata si mai încărcată. Apoi tot anul urma sa ne strigam ” veri ” si sa uitam practic numele noastre. Astăzi, din păcate amândouă sunt la mii de kilometri depărtare de mine. Si mi-a părut rau ca eu n-am avut cu cine sa ma dau. Noroc ca exista Internetul, ca astfel mi-a venit excelenta idee si le-am întrebat virtual daca vor sa ne dam. Bucuroase, păstrătoare si iubitoare de tradiții ca si mine, au fost încântate sa ne dam chiar si la depărtare, ceea ce m-a bucurat foarte tare.
Dar nu mai tare ca bucuria de a-i vedea pe piticii mei cum se bucura de aceleași trăiri frumoase. Caci, nu-i asa? Cum altfel am putea retrăi momentele copilăriei decat prin ochii propriilor copii?
Cel mic a fost nerăbdător chiar daca n-a înțeles mare lucru, pentru prima data. Dar faptul ca s-a dat cel mare a devenit pentru el um ” must do „, ca sa zic asa.
Cel mare deja veteran in ale datului abia a așteptat sa se termine slujba la biserica sa-si întâlnească varul.
Sper numai, ca si ei sa ducă mai departe bucuria aceasta a copilăriei, învățându-si la rândul lor urmașii.
La noi in zona nu se face asa.. nici nu stiam ce inseamna… n-am mai auzit pana acum. E un altfel de Mos Craciun asta :))
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Se Împodobește Strachina cu flori si multe bunătățuri d-ale gurii si se da de pomana varului/varei zicând ” Na vere tie sa-mi fie mie „.
E un prilej bun de a ne revedea cu prietenii sau rudele păstrând in același timp Tradițiile.
Nu m-am gândit niciodata asa, dar da, poate fi un Moș Crăciun 😂
ApreciazăApreciat de 1 persoană