Jocul preferat al băiețelului meu


Ajungem acasă intr-o seara și chiar înainte sa urcam scările, băieții se iau la cearta. Binoclul celui mic i s-a părut dintr-o data interesant și celui mare așa ca, cel mic i l-a smuls din mâna. Cel mare, agresat și lovit la ochi a început sa plângă. L-am împăcat puțin și apoi l-am mustrat pe frate-sau egoistul. Și in timp ce ii spunem ca nu e frumos ce a făcut, ca jucăriile se împart, ca l-a lovit și ca-l doare, cel mare a intervenit și a zis ca ar fi bine sa nu ne mai certam ca lui deja i-a trecut durerea. Mi s-a părut așa dulce cum i-a luat apărarea, deși el era victima…Apoi seara, înainte de culcare am jucat jocul preferat al lui. L-am inventat împreuna și se numește: ” Eu ii mulțumesc lui Dumnezeu pentru ca…” și fiecare din familie completează mai departe. 

Nu pot sa va spun ce completări face un copil de numai 5 ani. Ori ca e al meu și îl iubesc de numai pot, ori ca e el o fire mai sensibilă, nu știu ce sa zic dar ma da pe spate de fiecare data. Eu cu tati avem completări obișnuite: …pentru casa, pentru familie, pentru mâncare, pentru copii sănătoși, pe când el are răspunsuri mult mai elaborate. Zice ca e recunoscător pentru ca are un frate cu care se poate juca atunci când nu e la gradi cu Sebi, prietenul lui, ca mulțumește pentru puterea muncitorilor care ne-au construit blocul și multe altele. Unul dintre răspunsuri, care m-a uimit foarte a fost acela ca poate fi bun chiar și atunci când cineva îl supăra. Pentru asta ii mulțumește el Domnului. Și mai precis a zis ca el e recunoscător Lui când l-a iertat pe Ali ca l-a lovit la ochi. 

Bucuroasa tare de înțelepciunea lui i-am luat mânuța, i-am sărutat-o și i-am spus, atingându-i pieptul cu ea, ca Ii poate multumi lui Dumnezeu ca nu uita nici atunci când e supărat sa-i pună bunătate in inimioara-i mică. A zâmbit și s-a bucurat cu ochii lui mari și curioși și de atunci sunt convinsă ca a înțeles ce înseamnă Dumnezeu.

4 gânduri despre &8222;Jocul preferat al băiețelului meu&8221;

  1. O, ce frumos! Mi-au dat și lacrimile! Dragul de el! Ce obici frumos! Și noi facem asta uneori la rugăciunea de seară și la fel, uneori mă apuca plânsul cand le aud cum mulțumesc sau se roaga ele, așa, din tot sufletul lor, pentru lucrurile sau oamenii din viața lor. Noi în seara asta am.citit o poveste despre un om.cu frica de Dumnezeu. Am incercat sa explic expresia dar Irinuca a spus ca e greșit în carte, ca dacă îl iubești și il asculți pe.Dumnezeu atunci nu ai de ce sa-ți fie frica de el. A rămas convinsă că omul din poveste e „fără frica de Dumnezeu” și că e greșit in carte. Am lăsat-o sa creadă așa, ca, de fapt așa și e…cand iubești nu te temi de cel iubit
    Pupici pentru tine si puii tai buni și iubitori!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ma bucur ca ți-a plăcut. Acum noi am extins jocul, completam și cu primăvara. Mie îmi place primăvara pentru ca… și zilele trecute a zis pentru ca ploua și ploaia face bine florilor. Le face sa crească mari și puternice 😜😍

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s