5 idei de activități pentru copiii care stau în casă

Pentru părinții care nu au cu cine să lase copiii acasă, așa ca mine, am încropit 5 idei de activități pentru copiii care stau în casă.

Cu copiii în casă e greu să te plictisești. E greu, dar nu imposibil. Mai ales când trag toți de tine să te joci cu ei. Și te joci. Dar cât, frate că mi s-a cam luat. Așa că am conceput niște idei de joacă în care să implicați mai mult ei și mai puțin eu. Eu rămân acasă cu ei singură cel puțin 24 de ore de câteva ori pe săptămână așa că trebuia să iau măsuri. Deja simt că televizorul și tabletele le “prăjesc” creierul.

1. Căutătorii de comori.

Avem din excursii monede mari de la tonomate din diverse orașe ale Europei. Le-am ascuns prin toate camerele și i-am pus să le caute. Cel puțin 20 de minute au căutat frenetic, bucuroși cele 10 monede mari și strălucitoare. Așa bucurie mare era când le găseau și le numărau!

2. De-a magazinul.

Au amenajat într-un colț al camerei rafturi cu marfă gata de vânzare. Le-au pus prețuri, aveau și POS pentru că e periculos să plătești cu bani cash. Eu trebuia doar să vin, să vorbesc puțin cu vânzătorul, să plătesc cu cardul cu un bipăit scurt și să mulțumesc respectuos.

3. Adevăr sau provocare.

Simplu, dar de efect, am râs de m-am prăpădit cu ei. Mai ales ei de mine, când m-au pus să fac flotări. 😂 Așa bine era întinsă pe parchet. Oho! Pe cel mare l-am provocat să strige pe geam: “Mâine mă-nsor!” 5 minute au râs cu tăvăleli. Pentru că ei tot alegeau provocări le-am dat de alergat, țopăit, sărit într-un picior și a fost gata și mișcarea de dimineață.

4. Concertul plușurilor

. Inventat de ei intr-o dimineață, e o idee bună de petrecut cel puțin o oră. Ei au pregătit tot. Holul din care cumpăram apă sunt și de-ale gurii. Au aranjat sala de spectacol cu două perne pentru părinți, noi doi eram spectatorii. Au pus muzică la orga de jucărie, s-au stins luminile și a început nebunia. Ursul mare era dirijor, ceilalți aranjați în fața noastră făceau fiecare pe limba lor. DJ era în patul de sus, iar managerul era cel mare care stabilea tot ce trebuia făcut.

5. Seara filmelor.

Asta a fost tot ideea lor. Cel mare ne-a povestit că a văzut el pe net o familie care și-a făcut o tradiție din a călători la plajă în prima zi a anului. Și el vrea să facem ceva funny în seara asta ca să rămână tradiție în familia noastră. Trebuie mutată canapeaua, ne trebuie popcorn, la oră fixă să fim toți în sufragerie. Asta nu a fost așa greu, doar eram toți acasă. Am petrecut frumos, am râs, și-au întins picioarele pe noi, am mâncat popcorn și am băut suc de mere.

Acum eu stau în bucătarie și scriu, iar ei sunt pe canapea își fac culcuș din perne și pilote. Doamne ajută că m-au lăsat să scriu. Hai, să trecem sănătoși și peste asta. Părinților le doresc inspirație să-și țină copiii antrenați în activități sănătoase și multă, multă răbdare.

Sursa foto: arhiva personală.

2 gânduri despre &8222;5 idei de activități pentru copiii care stau în casă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s